Αναμφίβολα η καρδιά του τουρισμού αυτές τις μέρες χτυπάει στην Καλαμάτα! Το 2ο Σχολείου Τουρισμού παρέδωσε χθες το πρώτο του μάθημα με μεγάλη επιτυχία. Μια αίθουσα γεμάτη με πάνω από 600 μαθητές, με δίψα για εκπαίδευση και με αγάπη για τον τουρισμό και την πόλη. Εντυπωσιακή ήταν, βέβαια, η προσέλευση μαθητών από πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Πάτρα, το Βόλος, το Γαλαξίδι, τη Μύκονο, τη Λάρισα και τις Σέρρες.

Το σεμινάριο προλόγισαν ο κ. Ανδρέας Ζαγάκος, Πρόεδρος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και ο κ. Κων/νος Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, λέγοντας πως στόχος του Σχολείου Τουρισμού είναι να παρέχει επιπλέον γνώσεις στην τουριστική κατάρτιση κι όχι να αντικαταστήσει τους φορείς της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο κ. Ανδριανόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν ολιγομελή τμήματα, τα οποία θα σταματήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες και θα συνεχιστούν πάλι από τον Οκτώβριο.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, εκτός των άλλων, έδωσαν το παρόν  ο Δήμαρχος κ. Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μαντάς, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κ. Τσατσούλης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Costa Navarino. Όλοι συνγχάρηκαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να καλύψουν τα κενά της πολιτείας και δήλωσαν πρόθυμοι να στηρίξουν οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια στο μέλλον.

Ένας εκ των ομιλιτών ήταν ο καταξιωμένος στο χώρο του, Δρ. Γιάννης Καλογεράκης, ο οποίος κλήθηκε να εκπαιδεύσει ανθρωποκεντρικά τους ανθρώπους που υπηρετούν τον τουρισμό από κάθε βαθμίδα και κάθε κλάδο. Ο κ. Καλογεράκης, μέσω βιωματικών εμπειριών, φιλοσοφικών αρχών, βίντεο, κ.ά, παρουσίασε το πώς το ήθος, το πάθος και η λογική είναι οι βάσεις για την επιτυχία!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.