Σύμφωνα με την έρευνα TripBarometer, που έγινε για λογαριασμό της TripAdvisor, η Ελλάδα αναδείχθηκε στους 5 “Ονειρικούς προορισμούς” του κόσμου για τους Αμερικάνους, με την προϋπόθεση να διαλέξουν χωρίς να λάβουν υπόψη τους το κόστος των διακοπών.

Οι πέντε “ονειρικοί προορισμοί” με σειρά προτίμησης είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και πέμπτη η Ελλάδα. Επίσης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις τουριστικές αγορές που διαθέτουν τον καλύτερο δείκτη Εμπιστοσύνης των Ξενοδόχων. O δείκτης αυτός είναι μια συνισταμένη των επιπέδων “Αισιοδοξίας σχετικά με την κερδοφορία”, “Τιμών δωματίου” και “Επενδυτικων προτεραιοτήτων”, που εμφανίζει κάθε αγορά.

Η B. Messing από την TripAdvisor σχολίασε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια θετική εικόνα για την κίνηση του τουρισμού φέτος, όπως επίσης κι ότι τα διεθνή ταξίδια για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ βρίσκονται σε άνθιση, με σταθερές ωστόσο τις ταξιδιωτικές τους δαπάνες σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε επίσης:

Ελληνική παραλία μέσα στις 10 καλύτερες του κόσμου!

25 λόγοι που δεν πρέπει να επισκεφθείς την Ελλάδα!

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.