Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά – αφιέρωμα στις παραλίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και σίγουρα δεν είναι ούτε η τελευταία. Καλοκαίρι είναι, άλλωστε, και τι καλύτερο από μια… βουτιά στα γαλάζια νερά της Καλαμάτας, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα!

Η παραλία της Καλαμάτας έχει μήκος 2,5 χλμ. και συνδυάζει άμμο με ψιλό βότσαλο. Μπάνιο, βόλτες, φαγητό, καφές, ποτό κτλ. και όλα αυτά σε λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης. … γιατί η Καλαμάτα είναι από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που η παραλία βρίσκεται… μέσα στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απέχουν ένα βήμα από τη θάλασσα. Διάφορα σημεία της έχουν βραβευθεί με τη «Γαλάζια Σημαία», το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Παραλία Καλαμάτας – Ναυαρίνου

Εκτός από τις γνωστές και κατ’επέκταση οργανωμένες παραλίες, υπάρχουν και πολλές που οι περισσότεροι από εμάς θα τις αποκαλούσαμε “κρυφές”, με λιγότερο κόσμο και περισσότερες επιλογές για το που θα… στρώσετε την πετσέτα σας.

Δείτε μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες τις επιλογές που έχετε σε παραλίες, μικρές και μεγάλες, γνωστές και λιγότερο γνωστές. Οι φωτογραφίες που παρατίθενται είναι τραβηγμένες κατά μήκος της διαδρομής παραλία Ναυαρίνου – Κιτριές.

Αλμυρός

Έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν από τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη, βρίσκεται μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Καλαμάτας, η παραλία του Αλμυρού, κάτω από τη σκιά του Ταϋγέτου, κρύβει φυσικές ομορφιές και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η παραλιακή περιοχή του Αλμυρού και της Μικρής Μαντίνειας αποτελεί πολυσύχναστο θέρετρο των κατοίκων της Καλαμάτας και των επισκεπτών της. Οργανωμένες, στρωμένες με βότσαλο παραλίες, beach bars, ταβέρνες και μπαράκια για να συνδυαστεί το μπάνιο με τη διασκέδαση.

Κάτω από το ξενοδοχείο “Ακτή Ταΰγετος”, μεταξύ Αλμυρού και Μικρής Μαντίνειας

Μικρή Μαντίνεια

…ένας μικρός κολπίσκος δίπλα στο “λιμανάκι” ακριβώς μετά τα beach bars που βρίσκονται στη Μικρή Μαντίνεια.

Αρχοντικό Αβίας

Ακριβώς πάνω στη στροφή πριν το Αρχοντικό.

Παλιόχωρα

Είναι πολλά τα σημεία στην ευρύτερη περιοχή όπου, αφού παρκάρετε το αμάξι, μπορείτε να κατηφορίσετε προς τη θάλασσα και να βρείτε τη “δική σας παραλία”.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή ως Λυκοτροπία. Εκεί, αφού περπατήσετε λίγο, μπορείτε να πάτε είτε από το χοντοκάδικο που βρισκόταν πάνω στη στροφή είτε από το παλιό σχολείο.

Πριν το Ακρογιάλι

Το σημείο είναι γνωστό στους ντόπιους ως Πορτέλα, που σημαίνει “πόρτα στη θάλασσα”. Το συγκεκριμένο όνομα δόθηκε από τον Θεόδωρο Παλαιολόγο.

Ακρογιάλι Αβίας

Το Ακρογιάλι Αβίας είναι μία από τις παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην Καλαμάτα. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο απόδρασης σε ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται διάφορες επιλογές.

Ένας κολπίσκος μετά το Ακρογιάλι

Γνωστή ως η παραλία με τις δάφνες.

Δίπλα στην Πούντα

Στην περιοχή Σάντοβα, στο Hobo beach bar.

Σάντοβα

Η παραλία Σάντοβας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Αβίας, διαθέτει ψιλή άμμο, με μικρό βότσαλο καθώς ξεκινάει η θάλασσα. Είναι η μοναδική παραλία στην περιοχή που έχει άμμο. Διαθέτει beach bars και είναι ιδανική παραλία για τους νέους που θέλουν να συνδυάσουν τη θάλασσα με τη διασκέδαση και τα πάρτι.

Κιτριές

Εκτός από το μπάνιο, εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς μία από τις ομορφότερες δύσεις του ηλίου συνδυάζοντάς την με ούζο και φρέσκο ψάρι.

Φωτογραφίες για το “Kalamata IN”: Ανδρέας Καρασπήλιος, Κάλλι Κολόζη

Ελλαδικό