Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Λαδιού» στη Μικρή Μαντίνεια την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία. Το ετήσιο ραντεβού θα δοθεί στις 21:00 στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μικρής Μαντίνειας και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γιορτή στηρίζεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαντινέων, τον Χορευτικό Όμιλο «Λεύκιππος» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μ. Μαντίνειας και Αβίας.

Όποιος παρευρεθεί στη «Γιορτή Λαδιού» θα έχει την ευκαιρία τόσο να διασκεδάσει όσο και να απολαύσει τοπικά προϊόντα με βάση το λάδι. Το κλίμα της γιορτής θα είναι θερμό μιας και θα περιλαμβάνει μουσική και παραδοσιακούς χορούς ανεβάζοντας τη διάθεση του κάθε επισκέπτη.

Οι γεύσεις που θα πλαισιώνουν τη γιορτή θα έχουν ως βασικό συστατικό το ελαιόλαδο καθώς και τις ελιές και θα αποτελούν δημιουργίες των γυναικών της Μικρής Μαντίνειας.

Εάν είστε λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής και της μεσογειακής κουζίνας δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε στη «Γιορτή Λαδιού» στηρίζοντας τον θεσμό και διασκεδάζοντας με την ψυχή σας.

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.