Τις βραδινές ώρες, που συνήθως είναι και οι πιο ήρεμες, συλλογίζομαι πως θα ήταν η ζωή μου, αν άδειαζα από το μυαλό μου όλες εκείνες τις αναμνήσεις που μου έχουν δημιουργήσει τα ταξίδια, μικρά και μεγάλα, πως θα ήταν, αν δεν είχα γνωρίσει τους ανθρώπους αυτούς που με έκαναν να τα αγαπήσω.

Το ταξίδι, εκτός από εμπειρία και περιπέτεια είναι και μάθημα, ένα μάθημα που αν παρακολουθήσεις θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Και τα μαθήματα που θα σου διδάξει; Θα είναι να σε μάθει να ζεις σε έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό από αυτό που ξέρεις μόνο εσύ και ο περίγυρός σου. Θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και η κοινωνικότητά σου θα χτυπήσει κόκκινο, θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για τη ζωή και θα σε μάθει να προσαρμόζεσαι σε όποια κατάσταση κι αν βρεθείς. Θα σε κάνει να δεθείς ακόμα παραπάνω με τους συνταξιδιώτες σου ή με τον εαυτό σου, αν ταξιδεύεις μόνος σου. Θα σε πλημμυρίσει ευτυχία και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου για την επιστροφή στο “ταξίδι” της καθημερινότητας.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να καταλάβουμε πως το ταξίδι δεν σημαίνει αποκλειστικά και μόνο βαλίτσες και αεροπλάνο, αλλά και αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα, είτε αυτό είναι ένας άλλος δρόμος για τον χώρο εργασίας σου είτε μια βραδινή βόλτα με το… ποδήλατο.

Ελλαδικό
Stavros Panagiotopoulos
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".