Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων προσκάλεσε στην Καλαμάτα από τις Η.Π.Α τον Αρμένιο σκηνοθέτη Bared Maronian και διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Αμερικανοαρμένης σκηνοθέτης Bared Maronian, θα παρουσιάσει τα δύο ντοκιμαντέρ του, “Τα Ορφανά της Γενοκτονίας” (OrphansoftheGenocide) και “Γυναίκες του 1915” (Women of 1915) δυο ταινίες που σκιαγραφούν απόλυτα το ιστορικό πλαίσιο και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30 στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11) θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Orphans of the Genocide» παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με το
δημιουργό, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και φωτογραφική έκθεση στο χώρο.

Τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο “Θεόδ. Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • 18:00: Αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν η Αϊβαζιάν Αλίν μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και η Varsenik Galstian, αντιπροέδρος της Αρμένικης Κοινότητα Καλαμάτας.
  • 18:30: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Women of 1915» του Bared Maronian.
  • 20:00: Συζήτηση με το σκηνοθέτη.
  • 20:30: Συναυλία από το μουσικό σχήμα του Haig Yazdjian (Χάιγκ Γιαζιτζιάν)

Ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν γεννήθηκε το 1959 στο Χαλέπι της Συρίας από Αρμένιους γονείς, ενώ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Παίζει ούτι και συνθέτει. Ο Γιαζιτζιάν έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην αρμένικη ελληνική κοινότητα και όχι μόνο. Ο καλλιτέχνης συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο με διάσημους σολίστες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

INDEVIN Creative Agency