Οι μέρες των γιορτών κυλούν και πλέον το βλέμμα είναι στραμμένο στην Πρωτοχρονιά. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εβδομάδα που προηγείται του νέου έτους, έτσι και φέτος όλοι ψάχνουν για μια στιγμή απόδρασης από την καθημερινότητα.

Αγαπημένη πόλη χριστουγεννιάτικης απόδρασης φαίνεται πως είναι και φέτος η Καλαμάτα, καθώς πλήθος κόσμου από άλλες πόλεις της Ελλάδας ή ακόμα και του εξωτερικού έχουν επιλέξει να περάσουν τις γιορτές τους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Για να το διαπιστώσει κανείς αυτό, αρκεί μια βόλτα στο κέντρο. Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί παντού, κίνηση στους δρόμους και μια μοναδική πόλη. Τι άλλο χρειάζεται;

gemise-kosmo-i-kalamata

Πράγματι, η Καλαμάτα κινείται απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το Ιστορικό Κέντρο και η πλατεία είναι γεμάτα από κόσμο, θυμίζοντας ακόμα και στους πιο φανατικούς της «χριστουγεννοάρνησης» πως είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να κάνουν τα ψώνια τους (ή έστω να δουν τις βιτρίνες), να βγουν για έναν καφέ ή ένα ποτό και να δουν αγαπημένα πρόσωπα.

gemise-kosmo-i-kalamata-2

Άλλωστε, αυτή είναι η δύναμη των Χριστουγέννων. Κάνοντας απλώς μια βόλτα, γίνεσαι μέρος ενός χριστουγεννιάτικου παλμού, μόνο και μόνο γιατί την ίδια ώρα κάνει πολύς κόσμος το ίδιο. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε μια πόλη όπως η Καλαμάτα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα και η διάθεση ακόμα πιο μεγάλη.

gemise-kosmo-i-kalamata-3

Φωτογραφίες: Ανδρέας Καρασπήλιος 

Ελλαδικό
Panos Iliopoulos
Ο Πάνος Ηλιόπουλος, με σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN.