Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η αύξηση του κόσμου στην Καλαμάτα είναι αισθητή. Οι εκδρομείς που έχουν επισκεφθεί την πόλη έχουν επιφέρει υψηλή πληρότητα στα τοπικά ξενοδοχεία και τους ξενώνες. Οι παραλίες έχουν γεμίσει κόσμο που απολαμβάνει τον ήλιο αλλά και την καθαρή και όμορφη θάλασσά μας!

Η Καλαμάτα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα νησί και αν πραγματικά οι ντόπιοι, ζουν “σωστά” το καλοκαίρι στην πόλη, είναι σαν να βρίσκονται τουλάχιστον 3 μήνες σε διακοπές. Όπως είπαμε, η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και ευχάριστη και θα τονώσει την τοπική οικονομία έστω και γι’αυτές τις μέρες.

Η Καλαμάτα έχει την τιμητική της για ακόμα μια φορά , ένας αγαπημένος πλέον προορισμός, μία πόλη που προσκαλεί όλη την Ελλάδα να την επισκεφθεί…

Η διαδρομή…

Μετά τη δημιουργία της νέας Εθνικής οδού, η πρόσβαση έγινε πολύ εύκολη για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς σε 2,5 ώρες οι Αθηναίοι είναι σε θέση να βρίσκονται στην Καλαμάτα Το γεγονός αυτό καθιστά την πόλη ιδανική επιλογή για τριήμερες αποδράσεις.

Σαν πας στην Καλαμάτα…τι θα κάνεις;

Πρώτο και βασικό είναι το μπάνιο στην ατελείωτη παραλία της Καλαμάτας. Εντάξει, δεν χρειαζόταν να σας το πούμε εμείς αυτό, αλλά είπαμε να αρχίσουμε με τα βασικά.

Βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Η καλύτερη ώρα είναι η νυχτερινή μετά από μια παράσταση στο Κάστρο, εκεί κατά τις 11 το βράδυ. Περπατήστε, βέβαια και γενικά την πόλη. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε και να βρείτε αυτό που ψάχνατε.

Περπάτημα στην παραλιακή το βράδυ… πάρτε μια μπύρα, ένα παγωτό ή ό,τι άλλο θέλετε και καθίστε σε κάποιο σημείο της παραλίας είτε μόνοι είτε με την παρέα σας και ταξιδέψτε μέσα από τη θάλασσα.

Φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάστε παραδοσιακά προϊόντα όπως και την παραδοσιακή κουζίνα. Οι επιλογές είναι πολλές… σε διάφορους χώρους.

Ελλαδικό