Το φυσικό αέριο αναμένεται να φθάσει στην Καλαμάτα και την Πάτρα στα προσεχή χρόνια. Σύμφωνα με το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν μπει οι βάσεις για να απολαμβάνουν οι Μεσσήνιοι τα οφέλη του φυσικού αερίου. Όντας ένα οικονομικό μέσο θέρμανσης τόσο της κατοικίας όσο και του νερού η έναρξη των εργασιών για την αξιοποίησή του και στον Νομό μας είναι αισιόδοξη είδηση.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα το φυσικό αέριο θα διανέμεται από τη Μεγαλόπολη τόσο για την Καλαμάτα όσο και για την Πάτρα και μέχρι το τέλος του 2013 θα ξεκινήσουν εκεί μονάδες ηλεκροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.

Για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη διανομή του φυσικού αερίου θα ιδρυθεί η Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Πελοποννήσου στα τέλη του 2014 ενώ ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2015, ο αγωγός θα έχει φτάσει στη ΒΙΠΕ Σπερχογείας. Από εκεί θα ξεκινήσει να δημιουργείται το δίκτυο για την παροχή φυσικού αερίου μέσα στην Καλαμάτα ώστε να ολοκληρωθεί και να αξιοποιηθεί από τους Δημότες.

Το φυσικό αέριο διανέμεται ήδη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποτελώντας ένα οικονομικό καύσιμο και διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Είναι καιρός να φθάσει και στην Καλαμάτα και αν οι διαδικασίες εξελιχθούν όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, αυτό θα γίνει λίγο μετά το 2015.

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.