Τα καλά του φόρεσε το βράδυ που πέρασε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, τα φώτα άναψαν και πλήθος κόσμου κατέφθασε να παρακολουθήσει το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.

Το Nederlands Dance Theater, ένα παγκοσμίου φήμης σχήμα άνοιξε τον κύκλο παραστάσεων του φεστιβάλ χορού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Ακροβατώντας μεταξύ του σύγχρονου και του κλασικού χoρού μας παρουσίασε τέσσερεις χορογραφίες Gods & Dogs, Shutters Shut, Subject to change και Cacti.

Tο παρών στην πρεμιέρα έδωσε και ο Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και την σκυτάλη παίρνει σήμερα στις 20.00 ο Τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ παρουσιάζοντας το σόλο του Κριστιάν Ριζό σε μία παράσταση με στιγμιότυπα χορού που ηχούν σαν χαϊκού, σκίτσα ή σημειώσεις από ένα ημερολόγιο και τα οποία ενωμένα δημιουργούν μια συλλογή από σκέψεις που γεννά η κίνηση.

 

Το πρόγραμμα σήμερα:

20:00 (Μέγαρο Χορού – Στούντιο)

l’association fragile / christian rizzo
sakınan göze çöp batar
(το μάτι που θα προστατέψεις είναι αυτό που θα πληγωθεί)

22:00 (Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα)

Nederlands Dans Theater 2

 

Δείτε επίσης:

20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 17 – 24 Ιουλίου >

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.