Σε μία πόλη που διοργανώνει μόλις για τρίτη φορά καρναβάλι είναι πολύ δύσκολο να πεις “καρναβάλι είναι, θα πάω ακόμη και με βροχή”. Μπορεί το καρναβάλι να μην το έχουμε στο αίμα μας, όπως οι Πατρινοί ή οι Ρεθυμνιώτες, αλλά απ’ ότι φαίνεται το έχουμε στην καρδιά μας!

Η κακοκαιρία ήταν μία πολύ μεγάλη δοκιμασία για την μεγάλη παρέλαση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε “ακυρώνεται” αλλά παρά ταύτα χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν κανονικά, με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι, σαν να είχε ηλιοφάνεια!

Δεν είμαστε μία πόλη που διοργανώνει καρναβάλι για εκατοστή φορά, δεν έχουμε μεγάλα άρματα και εκατοντάδες group, αλλά απ’ ότι φάνηκε τελικά είμαστε μία πόλη που “γουστάρει” το καρναβάλι, όπως είναι και όπως ήταν και τα προηγούμενα δύο χρόνια! Αποτελεί τελικά για την πόλη μας μία αφορμή να ξεφύγουμε από την μιζέρια και την οικονομική κρίση. Είτε το θεωρούμε καλό σαν γεγονός είτε όχι, είτε το θεωρούμε ποιοτικό ή όχι, αποτελεί σίγουρα μία συλλογική προσπάθεια που πρέπει να χειροκροτηθεί.

Οι εθελοντές που το ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια έδειξαν ότι βλέπουν μπροστά, ο Δήμος που το συνεχίζει δείχνει ότι το πιστεύει, η πόλη που το αγκάλιασε δείχνει ότι το χρειάζεται αλλά κυρίως οι ίδιοι οι καρναβαλιστές, που παρά την ασταμάτητη βροχή παρέλασαν κανονικά έδειξαν σε όλους μας ποιο είναι τελικά το Καλαματιανό Καρναβάλι!

Και για να κρίνετε και μόνοι σας, δείτε ορισμένες εικόνες της παρέλασης παρακάτω:

kalamatiano-karnavali-1st-photos-8 kalamatiano-karnavali-1st-photos-1 kalamatiano-karnavali-1st-photos-2 kalamatiano-karnavali-1st-photos-3 kalamatiano-karnavali-1st-photos-4 kalamatiano-karnavali-1st-photos-5 kalamatiano-karnavali-1st-photos-6 kalamatiano-karnavali-1st-photos-7

Ελλαδικό
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.