Επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται, αλλά και αυτοί που θα κάνουν πράξη τα όνειρά τους, να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κάπου μακριά, είπαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο τους πιο δημοφιλείς αλλά και πιο κλασικούς χριστουγεννιάτικους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Με αυτόν τον τρόπο ίσως βοηθήσουμε όσους βρίσκονται αυτήν την περίοδο κατά τη διαδικασία αναζήτησης χριστουγεννιάτικου προορισμού, αλλά και αυτούς που θα μείνουν εδώ, να “ταξιδέψουν” μέσα από τις παρακάτω εικόνες, που πραγματικά προσπαθήσαμε να είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Λονδίνο, Αγγλία

Είναι σίγουρα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς και στους πιο ακριβούς επίσης. Αν υπάρχει μια εποχή που θα ήθελες να το επισκεφθείς και έχεις ονειρευτεί τον εαυτό σου να περπατά κάπου μεταξύ Oxford και Regent street, αυτή είναι σίγουρα τα Χριστούγεννα. Κάθε δρόμος και σημείο της πόλης είναι στολισμένα και οι βιτρίνες των καταστημάτων πιο εντυπωσιακές από ποτέ. Λαμπερό (όχι φυσικά λόγω καιρού) και κοσμοπολίτικο σε ελκύει σαν μαγνήτης…

Παρίσι, Γαλλία 

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί Χριστούγεννα στο ερωτικό Παρίσι! Η πόλη του φωτός μαγεύει και σε ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της. Ρομαντική και σικάτη σού υπόσχεται βραδιές κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Βερολίνο, Γερμανία

Ατμοσφαιρικό και περιπετειώδες σε καλεί στις χριστουγεννιάτικες αγορές του. Το μελαγχολικό του τοπίο μετατρέπεται σε ένα σκηνικό διασκέδασης και κεφιού χωρίς να χάνει στην ουσία τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Στα ατού του είναι σίγουρα η νυχτερινή ζωή.

Πράγα, Τσεχία

“…κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”, κάπως έτσι πρέπει να τελειώνει κάθε ιστορία που σχετίζεται με την πόλη αυτή. Πράγα. Σε κάθε γωνιά της θα ζήσεις και ένα διαφορετικό παραμύθι. Μεσαιωνική και οενιρική, θα σε μεταφέρει σε άλλους κόσμους και καιρούς.

Βιέννη, Αυστρία

Αριστοκρατική και μελωδική είναι η χριστουγεννιάτικη Βιέννη. Θα βρεις χριστουγεννιάτικα χωριά που φαντάζουν βγαλμένα μέσα από κάποιο παραμύθι. Είναι ένας προορισμός που όλοι κάποια στιγμή θα θέλαμε να γνωρίσουμε τα Χριστούγεννα.

Βουδαπέστη

Τα αμέτρητα αξιοθέατα και οι επιλογές της θα σε πείσουν και την περίοδο των Χριστουγέννων. Αρχοντική και γοητευτική κερδίζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ελλαδικό