Η οικογένεια της Έρρικας Πρεζεράκου ανεβαίνει έναν Γολγοθά,με την κόρη της αδερφής της, την 7χρονη Αναστασία, να δίνει μάχη απέναντι σε μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και το τελευταίο διάστημα ακολουθεί θεραπεία σε νοσοκομείο στο Χιούστον των ΗΠΑ, προκειμένου να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει.

Η ιστορία της μικρής Αναστασίας είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και μάλιστα ο κόσμος είχε προσφέρει τη βοήθειά του, για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αμερική και να νοσηλευτεί στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Η Έρρικα Πρεζεράκου ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μικρής Αναστασίας και μάλιστα, συχνά ζητάει από τον κόσμο να προσευχηθεί για εκείνη, έτσι ώστε όλα να πάνε καλά και να επιστρέψει νικήτρια.

Από την πλευρά της, η μητέρα της μικρής Αναστασίας και αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου, Ξένια, βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην κόρη της και όπως έγραψε ανήμερα των γενεθλίων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοιτάζει κατάματα τον θάνατο και τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει πρώτος.

Η Έρρικα Πρεζεράκου για την ομαδική προσευχή

Όπως υπογράμμισε η Έρρικα Πρεζεράκου «έχουμε μια ομαδική προσευχή και την κάνουμε κάθε εβδομάδα, όμως δύο φορές, που η Αναστασία ήταν στην εντατική, έχω ζητήσει από όλους, όποιος μπορεί να στείλει θετική ενέργεια. Την πρώτη φορά ξέραμε ότι θα βγει γρήγορα από την εντατική, έγινε όλο αυτό με την προσευχή και την επόμενη μέρα βγήκε.

Τη δεύτερη φορά που μπήκε, που είναι τώρα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, γιατί η θεραπεία είναι βαριά, της δημιουργεί οίδημα και διάφορες δυσλειτουργίες, οπότε μπήκε και το πιο πιθανό ήταν να μην βγει ξανά από εκεί. Να μείνει εκεί και όταν τελειώσει η θεραπεία θα δούμε τι γίνεται. Ζήτησα να στείλουν φως και ενέργεια στο παιδί και τελικά η Αναστασία βγήκε χωρίς να το περιμένει κανείς, ούτε οι γιατροί.

Νιώθω ότι είναι ευλογία και νιώθω ότι είμαστε όλοι μαζί σε όλο αυτό. Όταν κάτι το στέλνουμε πηγαίνει και γίνεται και η μικρή ανταποκρίνεται».

Ελλαδικό