“Χόρεψε” και το φετινό Καλοκαίρι η πόλη της Καλαμάτας… Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στη μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού Ζουζού Νικολούδη, πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου 2017.

Η ενδιαφέρουσα θεματολογία, η οποία φέτος επικοινώνησε την ανάγκη για αλλαγή και τις μετατροπές των κοινωνικών συνθηκών και νοοτροπιών, συνδύασε τη σύγχρονη χορευτική γραφή με την παράδοση. Οι χορευτικές παραστάσεις, οι παράλληλες εκδηλώσεις και το πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, έκαναν για ακόμη μία φορά το κοινό να παρακολουθήσει και να μετάσχει στη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Φιλία, οικολογία, η θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο, η σχέση των παραδοσιακών ελληνικών χορών με το σήμερα, η αναζήτηση της ταυτότητας, αλλά και η διερεύνηση των ορίων του σώματος, της κίνησης, των αισθήσεων, ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Οι 24 εκδηλώσεις από οκτώ ξένες και τέσσερις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, το σεμινάριο, τα τέσσερα εργαστήρια, τα δύο masterclass και οι έξι ανοικτές παράλληλες διοργανώσεις, ήταν όλα όσα προσέφερε το φεστιβάλ για φέτος.

Οι παραστάσεις, οι εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες κατέλαβαν όλους σχεδόν τους χώρους της πόλης, από την Κεντρική Αίθουσα, το Στούντιο και το Αίθριο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας έως το Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, το Πνευματικό Κέντρο, το Ζουμπούλειο, το Στάδιο, και δημόσιους χώρους όπως την Κεντρική Πλατεία-Βασιλέως Γεωργίου και την Παραλία.

Ελλαδικό