Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά από 8 (Τρίτη δημοτικού) έως 12 ετών (και Α’ Γυμνασίου δηλαδή), με αφορμή το παραμύθι «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι», θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 – «Πώς να γίνουμε πιλότοι των δικών μας ιστοριών…».

Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η Αγγελοπούλου Έφη, Φιλόλογος – Παιδαγωγός.

Σ’ αυτό το εργαστήριο, δε θα αλλάξουμε το παραμύθι, ούτε θα το γράψουμε κοιτώντας τις εικόνες του, αλλά οι λέξεις και τα όνειρά του θα γίνουν η αφετηρία για τις δικές μας ιστορίες, τα δικά μας ταξίδια στη γη ή και στο φεγγάρι ή ακόμα και σε χώρες ακόμα πιο μακρινές όπως η χώρα του Ποτέ. Το «Αν θες να πας ένα ταξίδι στο φεγγάρι», είναι το καλύτερο ξεκίνημα για όλα τα ταξίδια του κόσμου. Κι έτσι, θα γράψουμε για κόσμους μαγικούς, για μέσα μεταφοράς ακόμα πιο μαγικά και για ανθρώπους σαν κι εμάς και διαφορετικούς ταυτόχρονα. Μέσα από τις λέξεις μας, θα συναντήσουμε συγγραφείς και εικονογράφους, γιατί κάθε ταξίδι στις χώρες των παραμυθιών από εκείνους ξεκινά. Ελάτε λοιπόν, να γράψουμε, να διηγηθούμε και να τραγουδήσουμε ιστορίες με κεντρικό θέμα το βιβλίο : το μόνο μέσο που μπορεί να σε πάει μέχρι το φεγγάρι κι ακόμα πιο μακριά. Χαμένες λέξεις, χαμένοι στίχοι, χαμένες εικόνες, χαμένα αντικείμενα κι ένα κυνήγι θησαυρού για να γράψουμε την πιο ταξιδιάρικη ιστορία. Θα γίνουμε οι πιλότοι των δικών μας παραμυθιών κι οι ιστορίες μας θα μας πηγαίνουν όλο και πιο μακριά. Είστε έτοιμοι λοιπόν να απογειωθούμε;

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Αν θες να ζήσεις σε κόσμους περασμένους, και καιρούς μελλοντικούς, αν θες να επισκεφθείς του Ποτέ τη χώρα τότε προχώρα…

Ένα βιβλίο για αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, ένα βιβλίο για το βιβλίο, για τη χαρά της ανάγνωσης. Ένα βιβλίο κόσμημα, ένα βιβλίο έκπληξη για όσους επιμένουν να διαβάζουν.

Κείμενο: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Εριφύλη Αράπογλου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ – KALEIDOSCOPE PUBLICATIONS

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

Διάρκεια: 5-7.30 μμ, με διάλειμμα για χυμό.
Θα ξεκινήσει 5.00μμ ακριβώς!

Κόστος εργαστηρίου: 6 ευρώ

Δηλώστε συμμετοχή στο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου και στο τηλέφωνο 27210 28828 ή πανεύκολα στη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ docs.google.com/forms*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τη Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών:

“Ως συνέχεια της Συντροφιάς των Παραμυθιών, η Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών είναι μια συντροφιά που απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και που ως στόχο έχει τη δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσα από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Συγγραφή, Τέχνες, Θέατρο, Παιχνίδι, είναι οι λέξεις κλειδιά για την συντροφιά αυτή.

Ελλαδικό