Ήταν Πάσχα του 2015 και η παρέα με οδήγησε να κάνουμε επιτάφιο στις Κιτριές… «έλα είναι πολύ ωραία θα δεις, σαν να κάνεις Πάσχα σε νησί». Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πολύ όρεξη εκείνη την ημέρα, όμως τόσα χρόνια στην Καλαμάτα και να μην έχω δει ποτέ τον επιτάφιο στις Κιτριές…

Έτσι, ξεκινήσαμε σχετικά αργά μιας και η περιφορά του επιταφίου στις Κιτριές είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες και αυτό γιατί η λειτουργία και η περιφορά του γίνεται στις 12 τη νύχτα, με τους πιστούς να κατεβαίνουν από το παλιό καλντερίμι προς την πλατεία του χωριού.

epitafios-ktries-2

epitafios-ktries-3

Εκεί οι επαγγελματίες ψαράδες τον βάζουν στο καΐκι τους και με συνοδεία όλων των υπόλοιπων σκαφών κάνει τον κύκλο του όρμου των Κιτριών και επιστρέφει στο λιμάνι για να συνεχιστεί η περιφορά του στο χωριό.

epitafios-ktries-4

epitafios-ktries-5

epitafios-ktries-7

epitafios-ktries-8

Πραγματικά αξίζει να βρεθείτε για επιτάφιο στις Κιτριές, η γραφικότητα και η κατάνυξη δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο

epitafios-ktries-9

Στα hilights το κάψιμο του Ιούδα στην άκρη της παραλίας!

epitafios-ktries-10

Δείτε επίσης:

10 λόγοι να κάνεις Πάσχα στην Καλαμάτα!

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.