Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας πεινασμένοι, θέλοντας να φάμε κάτι ιδιαίτερο, εναλλακτικό και πρωτότυπο. Φτάνοντας στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων και στρίβοντας αριστερά, θα βρεθείτε στην οδό Αμφείας, όπου υπάρχουν μερικά καταστήματα ιδανικά γι’ αυτή την περίπτωση. Εμείς πήγαμε και φάγαμε σε τρία από αυτά τα μαγαζιά και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

Street Pasta

streetpasta-cover

Όπως προδίδει το όνομά του, το Street Pasta αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών, εμπνευσμένες από μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κατάστημα χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά και φρέσκα προϊόντα (δεν υπάρχει καν κατάψυξη!), ενώ ο χώρος, φτιαγμένος με το προσωπικό στυλ των υπευθύνων και με ωραία ξένη μουσική, προσφέρει τη δυνατότητα να χωρίζονται οι καπνίζοντες από τους μη.

Διαβάστε περισσότερα για το “Street Pasta”

Περιηγηθείτε στον χώρο του “Street Pasta”:

Μετακινηθείτε με τον κέρσορα του ποντικιού σας στον χώρο

Burgerer’s

burgerers-cover

Σε ένα χώρο εμπνευσμένο από την αμερικάνικη κουλτούρα, το Burgerer’s είναι εκείνο το food bar της πόλης, που μπορεί να σας ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα ιδιαίτερα burgers (χαρακτηριστικό πιάτο αυτό με το νεροβούβαλο Κερκίνης) είναι φτιαγμένα με μπιφτέκια 100% του περίφημου κρέατος blackangus και ψήνονται την ώρα της παραγγελίας. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν πολλές αμερικάνικες μπύρες, πόσο μάλλον μερικές ιδιαίτερες, όπως η flying dog.

Διαβάστε περισσότερα για το “Burgerer’s”

Περιηγηθείτε στον χώρο του “Burgerer’s”:

Μετακινηθείτε με τον κέρσορα του ποντικιού σας στον χώρο

mexican-cover

Taqueria El Mestizo

Το Taqueria El Mestizo είναι ένα μεξικάνικο εστιατόριο – cocktail bar, που μπορεί να σας μεταφέρει στις έντονες γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας και κουλτούρας. Αν βρεθείτε εκεί, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το Pocco Acapulco, όπως επίσης και taco, burrito, quesadilla, σε προσιτές τιμές. Ο χώρος του μαγαζιού εναρμονίζεται απόλυτα με το είδος της κουζίνας του κι ενδείκνυται τόσο για φαγητό, όσο και για ποτό. Μουσικές από latin μέχρι jazz και βραδιές χορού latin ολοκληρώνουν την εικόνα του.

Διαβάστε περισσότερα για το “Mestizo Taqueria”

Περιηγηθείτε στον χώρο του “Mestizo Taqueria”:

Μετακινηθείτε με τον κέρσορα του ποντικιού σας στον χώρο

 

Elladiko