Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, διοργανώνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονοι γονείς: Ρόλος πρόκληση»

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους γονείς και είναι ανοικτή στο κοινό.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:00 – 18:10: Προσέλευση
18:10 – 18:40: Οργανώνω τη μελέτη μου!

Η εισήγηση πραγματεύεται τη γενικότερη οργάνωση της μελέτης στο σπίτι (συνήθειες & συνθήκες εργασίας, διευθέτηση του χώρου, διαχείριση του χρόνου, αυτοπειθαρχία μαθητή) και αφετέρου τη συστηματική εμπέδωση των στοιχειωδών μαθηματικών εννοιών, ώστε το διάβασμα γενικά και ειδικά των μαθηματικών, να γίνεται ευχάριστα, χωρίς υπεκφυγές ή αρνητικά συναισθήματα.

Εισηγητές:

  • Δρ. Μιχαήλ Χρυσός – Εκπαιδευτικός-Ψυχοπαιδαγωγός (B.A, M.Ed, Ph.D), Επιστημονικός Σύμβουλος του Κε.Εκπ.Δεξ. «Προχωρώ», Εξωτερικός Συνεργάτης του Π.Τ.Δ.Ε. – Ε.Κ.Π.Α.
  • Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Φυσικός-Ειδίκευση στην Εκπ/κή Τεχνολογία (B.Sc, M.Ed), Υπεύθυνος φυσικο-μαθηματικού γραμματισμού του «Προχωρώ»

18:40 – 19:00: Σχολείο, Οικογένεια, Φίλοι

Η ανατροφή των παιδιών τέχνη ή επιστήμη; Πώς συμβάλλουν οι «σημαντικοί άλλοι» (σχολείο, φίλοι) σε αυτή;

Εισηγήτρια:

  • Ευγενία Ν. Τσερπέ – Ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία υγείας (B.Sc. in Psychology, M.Sc. in Health Psychology).
    Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων.

19:00 – 19:20: Τα όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά…

Τα όρια δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του, να αντλεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια, να εξελίσσεται και να δημιουργεί. Η εισήγηση πραγματεύεται την αναγκαιότητα των ορίων, τους τρόπους και τις τεχνικές επιτυχημένης εφαρμογής τους, καθώς και τα οφέλη που έχουν αυτά στην ανάπτυξη των παιδιών.

Εισηγήτρια:

  • Γιώτα Παπαγεωργίου – Εκπαιδεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων. Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας.

19:20 – 19:40: Συζήτηση – Ερωτήσεις

Συντονιστής: Βασίλης Πετρίδης – Φιλόλογος, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Ελλαδικό