Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα πάρκου τσέπης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για δημοτικό κοινόχρηστο χώρο στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Γιαννιτσανίκων, πλησίον Ασύλου, όπου δημιουργείται ένας νέος χώρος πρασίνου, αναψυχής και συναντήσεων.

Pocket park giannitsan

Η κατασκευή του νέου πάρκου τσέπης, ακολουθεί τη φιλοσοφία των υπολοίπων πάρκων του δικτύου, που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία και γειτονιές της Καλαμάτας. Οι εργασίες γίνονται από τα συνεργεία αυτεπιστασίας των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις χώρου, κατασκευές πεζοδρομίων, εγκατάσταση δικτύων καθώς και αστικό εξοπλισμό που κατασκευάζεται στα συνεργεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πάρκο τσέπης θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.

311082610 1166802590912422 5968310896376474344 n

Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο εν λόγω πάρκο τσέπης, έλαβε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των Αντιδημάρχων Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και Αναστάση Σκοπετέα, καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου Γιάννη Μπάκα, ο οποίος και έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή. Ο σχεδιασμός του δικτύου των πάρκων τσέπης έχει γίνει από τον συνεργάτη του Δημάρχου – πολιτικό μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Ελλαδικό