Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «πράματα & θάματα» παρουσιάζει την ψυχαγωγική, διαδραστική και εκπαιδευτική παράσταση «Ένα μπαούλο θέατρο». Η παράσταση ξεκινά την Τετάρτη 22/07 και θα ανεβαίνει κάθε Τετάρτη στο Γήπεδο Ν.Ο.Κ., στην παραλία Καλαμάτας, στις 21:00.

Η ιστορία του θεάτρου σε μία ώρα… Ένα μπαούλο, δύο ηθοποιοί, δύο μουσικοί σε 60′ διατρέχουν την ιστορία του θεάτρου κάνοντας στάση στους σημαντικότερους σταθμούς της. Από την αρχαία Ελλάδα και την γέννησή του, το μπαούλο/θέατρο ξεκινάει το ταξίδι του για να μεταφερθεί στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία, να διασωθεί στον σκοτεινό Μεσαίωνα, να αλλάξει με την Commedia dell’ Arte, να αναβιώσει και να εξελιχθεί στην Αναγέννηση, να πάρει νέα μορφή με τον ρεαλισμό και να σταματήσει το ταξίδι του (που δεν τελειώνει) στο νεοελληνικό θέατρο. Σε κάθε «σταθμό», «ξεπηδούν» από το μπαούλο κοστούμια, μάσκες, καπέλα κ.α. που μαζί με τη μουσική και τον χορό, «μεταφέρουν» τον θεατή στην κάθε εποχή.

Το κείμενο είναι της Λίνας Γεωργιάδου, η μουσική διδασκαλία του Νίκου Ξανθούλη, και η σκηνοθεσία του Γιώργου Τσαπόγα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Τσαπόγας και συμμετέχουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Μάλαμας και Πάνος Κουραμπάς.

Εισιτήρια προπωλούνται σε: Πνευματικό Κέντρο, Olympico Fun Park και στο Κύμα

Ελλαδικό