Πολλά έχουν ειπωθεί για τους εκτυπωτές laser. Πολλές συκοφαντίες, βρίσκοντας σχεδόν τα πάντα αρνητικά.

Και ο λόγος είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δουν τη τεχνολογική εξέλιξη των πραγμάτων και προτιμούν να μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, παρέα με τα μελάνια των inkjet εκτυπωτών. Αν μη τι άλλο δεν προσαρμοζόμαστε όλοι με την ίδια ευκολία στην οποιαδήποτε αλλαγή, ιδίως όταν είναι και απότομες.

Κάπως έτσι μπήκαν εδώ και μερικά χρόνια στο κόσμο των εκτυπωτών και οι laser, όπου με τη σειρά τους χρησιμοποιούν toner αντί για μελάνια. Άρα ο ντόρος γίνεται για την μάχη των μελανιών ενάντια στα toner. Όμως οι διαφορές που έχουν είναι μεγάλες με τα δεύτερα να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη καθημερινότητα των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Εμείς όμως, ως νεωτεριστές και technology nerds, έχουμε στη κατοχή μας έναν laser εκτυπωτή της Konica Minolta και μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να πούμε ότι είμαστε!

Έχοντας κατάστημα ενδυμάτων γνωστού franchise, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρκετά εταιρικά email, που πρέπει να περνάνε από τον εκτυπωτή και να περνάνε στο προσωπικό για ανάγνωση. Άλλες φορές, μπορεί να έρθει κάποια παραγγελία από πελάτη και για να βγει, θα πρέπει να την εκτυπώσουμε για να την μοιράσουμε στους υπαλλήλους.

Όμως η διαφορά ανάμεσα στο μελάνι και το toner έγινε αμέσως αντιληπτή από εμάς, αλλά και τους υπαλλήλους, αφού τα γράμματα και τα σημεία στίξης του κειμένου, ήταν ευανάγνωστα και απολύτως κατανοητά, χωρίς τα θαμπά σημεία που ήταν σύνηθες φαινόμενο στον προηγούμενο inkjet εκτυπωτή μας.

Όταν τον πρωτοπήραμε, είχαμε αγοράσει και τέσσερα ανταλλακτικά toner ΤΝ116 και έχουμε «καταναλώσει» το ένα από αυτά σε βάθος δέκα μηνών. Αυτό σημαίνει αυτομάτως, ότι η διάρκεια που μας δίνουν τα toner, συγκριτικά με τον προκάτοχό τους (μελάνια), είναι τρεις φορές πάνω! Και ναι! Μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κόστος, αλλά κάνοντας απλά μαθηματικά, αυτό ισοσταθμίζεται με τη διάρκεια που προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους!

Για μας τα toner της Konica Minolta, δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα στις εκτυπώσεις μας και προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αν σκέφτεστε σοβαρά να αγοράσετε έναν laser εκτυπωτή να προτιμήσετε την συγκεκριμένη εταιρεία, μιας και το toner που χρησιμοποιούμε μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους. Κωδικοί toner της εταιρείας που είναι εξίσου ποιοτικοί, είναι οι TN217 και TN114, καθώς οι δοκιμές που κάναμε πριν πάρουμε τον δικό μας, ήταν εξίσου φανταστικές!

Σε περίπτωση που οι τιμές των αυθεντικών toner είναι για την τσέπη σας «τσουχτερές», τότε μπορείτε εύκολα να προβείτε στην αγορά συμβατών toner, όπου το κόστος δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, μιας και είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα γνήσια της εκάστοτε εταιρείας και επαρκούν, για να σας δώσουν κοντά στις 2000 εκτυπώσεις. Και ναι μεν μπορεί να κατασκευάζονται από εργοστάσια στην Κίνα, αλλά η ποιότητα του περιεχομένου είναι η ίδια, χωρίς να υπάρχουν εξτρά έξοδα για το brand.

Κι αν σκέφτεστε ακόμα τους inkjet εκτυπωτές και τα μελάνια, σας λέμε απλά, πως εκτός από μερικά θετικά σημεία που αναφέραμε πιο πάνω, άλλο ένα είναι πως τα toner δεν προκαλούν οικολογικές ρυπάνσεις και είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον.

Τεχνολογική εξέλιξη, με πράσινο φως…. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ελλαδικό