Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μάς προσκαλεί στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο House by Phaos (οδός Σφακτηρίας 18).

Η εκπαιδευτική δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Act to Protect” που υλοποιεί η ΕΟΔ με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος.

Πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί είναι τρεις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με ενδεχομένως οδυνηρές συνέπειες. Ορισμένες φορές έρχονται ως συνέπεια της φύσης του κατά τα άλλα πολύ φιλόξενου πλανήτη μας. Αρκετές όμως, εξαιρουμένων των σεισμών, ως συνέπεια λανθασμένης ανθρώπινης παρέμβασης.

Η ενημέρωση, η πρόληψη και η διαχείριση αποτελούν τρία απαραίτητα και αλληλένδετα βήματα που με αυτήν τη σειρά οδηγούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας φυσικής καταστροφής.

Χρειάζεται να ενημερωθούμε όλοι, να κατανοήσουμε τόσο το πριν όσο και το μετά και να μάθουμε πώς η σωστή πρόληψη και η ετοιμότητα είναι ο μόνος τρόπος για να διαχειριστούμε έγκαιρα καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να παρέχουμε βοήθεια και να ελαχιστοποιήσουμε ατυχήματα και απώλειες.

Εξίσου σημαντική με την αυτοπροστασία, όμως είναι και η βοήθεια στον διπλανό μας. Έτσι, οι τρεις θεματικές ενότητες πλαισιώνονται από μια τέταρτη με αναλυτικές οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών.

Με την ολοκλήρωσή της οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ελλαδικό