Kalamata In-ekeini-ekeinos-asfaleies-kritsotakis

Ωραία η ιστορία των δύο φανταστικών ηρώων μας, αλλά, όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι και στη μέχρι τώρα πορεία τους εδώ, δεν μπορεί να τους συμβαίνουν μόνο καλά πράγματα. Για να δούμε τι πρόκειται να τους συμβεί στο σημερινό άρθρο…

“Εκείνος”  

-Την Κυριακή που μας πέρασε, όπως και τις περισσότερες Κυριακές, είπαμε με τη μότο-παρέα να πάμε μια κοντινή βόλτα μέχρι τη Μεγαλόπολη, έτσι για να απολαύσουμε τις στροφές της Τσακώνας και να περιδρομιάσουμε σε καμιά ταβέρνα σε κανένα κοντινό χωριό κάπου εκεί.

-Και εκεί που έχει ανέβει η αδρεναλίνη και έχω ξεχάσει και την πείνα μου γιατί δεν έχω φάει πρωινό, πιάνουμε κάτι ευθείες και μετά από ένα “κυνηγητό” με το κολλητάρι μου τον Νίκο κάνει ένα μπαμ η μηχανή και γεμίζω όλοκληρος νερά. Κάνω στην άκρη και αρχίζω να θυμάμαι τα γαλλικά που έκανα στο Γυμνάσιο. Καταλαβαινόμαστε νομίζω.

-Μην τα πολυλογώ, ψάχνω τα χαρτιά μου να βρω την ασφάλεια για να καλέσω την οδική βοήθεια και μόλις που συνειδητοποιώ ότι έχει λήξει ήδη δυο μέρες. Μα καλά, γιατί δεν με ενημέρωσε κανένας; Γυρίζω στους άλλους, και τώρα τι κάνουμε; Εμ, πας και ασφαλίζεσαι όπου να ‘ναι, Ασφάλειες Κριτσωτάκη φίλε μου, μου λέει ένας. Ααα και εγώ σε αυτόν είμαι λέει ο άλλος και εγώ λέει ο παραδίπλα. Τι γίνεται ρε παιδιά, όλοι σε αυτόν; Έχει, λέει, τις καλύτερες ασφάλειες στην αγορά, όλοι εκεί είναι πλέον.

-Ωραία, ρε μάγκες, και εγώ τι κάνω τώρα; Κάτσε, μου λένε, είναι εντάξει παιδί και θα σε φτιάξει αμέσως. Και όντως, τον παίρνω τηλέφωνο κανονίζουμε τα διαδικαστικά και τώρα περιμένω να περάσει η ώρα και να πάει 12 για να ισχύσει η καινούρια μου ασφάλεια.

-Περιμένω που περιμένω, θυμήθηκα ότι έχω στην τσάντα μου κάτι σφολιάτες που είχα πάρει το πρωί, κάθομαι στην άκρη δίπλα από το όχημα και αρχίζω να τρώω, τώρα τι φαίνεται περίεργο στους άλλους και γελάνε, δεν μπορώ να καταλάβω.

-Γυρίζω Καλαμάτα και πάω απευθείας στο γραφείο του ανθρώπου να τον ευχαριστήσω για τη χάρη που μου έκανε και για τη γρήγορη ανταπόκρισή του. Εκεί έμαθα ότι παρέχει και λογιστικές υπηρεσίες πέραν από τις ασφαλιστικές και ενημερώθηκα και για άλλα ασφαλιστικά πακέτα που με ενδιέφεραν.

-Τελικά, βρήκα και λογιστή και ασφαλιστή, να και κάτι καλό από την όλη ταλαιπωρία.

ekeini-ekeinos-asfaleies-kritsotakis-3

“Εκείνη”

-Γενικά είμαι πολύ τακτικός άνθρωπος (μέσα στο μυαλό μου), ειδικά… δεν θυμάμαι τίποτα και για όλα θέλω υπενθύμιση. Ακόμα ειδικότερα, όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν άλλον παρά τις ασφάλειες Κριτσωτάκη.

-Ο Σωτήρης είναι επιστήθιος φίλος από παλιά βλέπετε! Τότε στο σχολείο, βέβαια, κανείς δεν θα πίστευε ότι ο Σωτήρης θα γίνει υπεύθυνος για τις τσέπες μας, τόσο λογιστικά όσο και ασφαλιστικά.

-Τις προάλλες πέρασα από το γραφείο του (πάλι), στην οδό Βασ. Όλγας 30… Με υποδέχτηκε ο ίδιος και η Τάνια για να μου εξηγήσει για ακόμα μία φορά και για την ασφάλεια ζωής που σκέφτομαι να κάνω. “Δικαιούχος”; Με ρωτάει… “ε… ξέρω γω; ο σύζυγος; (ο μέλλων, σκέφτομαι μέσα μου)”. “Καλά ρε, παντρεύεσαι και δεν είπες κουβέντα; δεν ξέρω τίποτα! Έγκυος είσαι;”
“Πας καλά Χριστιανέ μου που είμαι έγκυος; Γιατί πρέπει να είμαι έγκυος για να με παντρευτεί κάποιος δηλαδή;;; Αποκλείεται, ας πούμε, να τον απειλώ με όπλο;;;”

-Μπορεί να αστειεύεται μονίμως για την προσωπική μου ζωή, (γιατί όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα’χει κάνει πλακάκια με τη μάνα μου και μου ψάχνουν απελπισμένα γαμπρό) αλλά όταν τον χρειάζομαι πραγματικά είναι εκεί. Η αλήθεια είναι πως μου λύνει τα χέρια γιατί έχει τις καλύτερες εταιρίες, είναι αξιόπιστος και πάντα μου υπενθυμίζει την ημερομηνία λήξης της ασφάλειας του αυτοκινήτου, αρκετά νωρίτερα για να κάνω τα κουμάντα μου (και για να μην τα φάω όλα σε καλλυντικά, βέβαια).
Γενικότερα διαθέτει λύσεις όποιο κι αν είναι το ζήτημα που σε απασχολεί!

-Μία φορά να φανταστείτε, είχα χρειαστεί τη βοήθειά του γιατί πήγα και τράκαρα μόνη μου σε μία κολώνα, με την όπισθεν! Ξέρετε. Σε όλους θα έχει συμβεί να μην δείτε ολόκληρη κολώνα της ΔΕΗ, και να πέσετε επάνω της με αποτέλεσμα να βουλιάξετε όλη την τζαμόπορτα… έτσι δεν είναι;
Ε λοιπόν, ο Κριτσωτάκης ήρθε ως εκεί για να δει τι μπορεί να γίνει ανάλογα με την ασφάλεια μου!

-Όταν έφτασε εκεί χαιρέτησε και έναν ωραίο τύπο με μία μηχανή, ο οποίος περνούσε από το σημείο. Χαιρετήθηκαν και εγκάρδια σαν να γνωρίζονται καιρό! Κοιτάζω αμέσως τον Σωτήρη με απειλητικό ύφος… “Πελάτης!” μου λέει.
Απαπαπαπα… ξεφτιλίστηκα. Και ήταν και ωραίο το παιδί.

-“Έναν τέτοιον μία φορά δεν μου’χεις γνωρίσει”, του λέω. “Πιστεύεις ότι είναι ξεφτίλα άμα τον ξαναδείς να του πασάρεις κάπως τον αριθμό μου;;;;”
“Προς ώρας αποστήθισε εσύ το εξής τηλέφωνο: 2721115134”
“Ποιανού είναι;;; Του μηχανόβιου;;; Είσαι τόσο φίλος;;;”
“Είναι του Ασφαλιστικού Γραφείου και μάθε το καλά γιατί θα το χρειάζεσαι συνέχεια όπως φαίνεται! Για τα υπόλοιπα θες γραφείο συνοικεσίων!”

-Ο άνθρωπος διαθέτει λύσεις! Δεν σας το’πα;

ekeini-ekeinos-asfaleies-kritsotakis-6

…to be continued

«Εκείνη κι εκείνος»

Λένε ότι οι άνδρες προέρχονται από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη. Καλά, ίσως να μην προερχόμαστε πράγματι από άλλους πλανήτες, πάντως σίγουρα τα δύο φύλα σκέφτονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και συνήθως αυτός ο τρόπος οδηγεί σε μεγάλες παρεξηγήσεις και μερικές φορές σε… διαμάχες!

Η στήλη «Εκείνη κι εκείνος» δημιουργήθηκε με σκοπό να περιγράψει θέματα της καθημερινότητας μέσα από τα μάτια μίας γυναίκας και ενός άνδρα, πάντα με αρκετή δόση χιούμορ!

Εκείνη: Κάλλι Κολόζη Ι Εκείνος: Σταύρος Παναγιωτόπουλος

Δείτε επίσης:

Εκείνη κι Εκείνος: Για κρασί στον Πλάτανο…

Εκείνη κι Εκείνος… στην εφορία!

Εκείνη κι Εκείνος: Ρομαντικά στο cinema

Εκείνη κι Εκείνος: Απέδρασαν από το Great Escape…;

Εκείνη κι Εκείνος: Μία βάρδια στο Κάρδαμο

Εκείνη κι Εκείνος: Μια μέρα στο Elite City Resort

Ελλαδικό