Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο “Ο επιχειρηματίας και το επιχειρείν” στο PHAOS (House by Phaos).

Θέμα της εκδήλωσης είναι η σύγχρονη αντίληψη και προώθηση του επιχειρείν ως διαδικασίας συνδεδεμένης με τα ανθρώπινα κίνητρα και τη δημιουργικότητα. Ο Δρ Αλέξανδρος Κακούρης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) θα συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους γιατί η επιχειρηματικότητα καινοτομίας και οι διάφορες μορφές της διδάσκεται και διαδίδεται πλέον με εντυπωσιακό τρόπο στους νεανικούς πληθυσμούς σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ειδικότερα, πώς η αλλαγή παραδείγματος στην οικονομική θεώρηση και οι αναδυόμενες κοινωνίες γνώσης προτάσσουν το επιχειρείν ως θεμελιώδη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια και με βάση δημοφιλή παραδείγματα, όπως η ομιλία TEDx του W.T. Gross στην πρώτη σελίδα του Φάος, ο κ. Κακούρης θα παρουσιάσει και θα συζητήσει θεμελιώδεις παραμέτρους και σχέσεις οι οποίες διαμορφώνουν τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης.

Οι άξονες της θεματολογίας είναι οι ακόλουθοι:

1. Τι είναι επιχειρηματικότητα;
2. Με ποιες μορφές παρουσιάζεται το σύγχρονο επιχειρείν;
3. Κίνητρα επιχειρηματικότητας
4. Παράμετροι επιχειρηματικών αποφάσεων – επιχειρηματικές πεποιθήσεις
5. Χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων

Σχετικά με τον Δρ Αλέξανδρο Κακούρη

Ο Αλέξανδρος Κακούρης έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στην Φυσική το 1997. Ακολούθησε επίσης σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (MSc, 2011) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο όπου εργάστηκε για ένα ακαδημαϊκό έτος. Ασχολήθηκε ερευνητικά τόσο με τη Φυσική όσο και με την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα. Μέσα από τη δραστηριότητά του ως συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004-2013) ασχολήθηκε με θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας συμβάλλοντας μετέπειτα στην εισαγωγή του μαθήματος “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το οποίο δίδαξε από το 2007 ως το 2013. Τον τελευταίο χρόνο διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Εκτός της διδακτικής του ενασχόλησης παράγει πρωτότυπη έρευνα σε θέματα επιχειρηματικότητας συμμετέχοντας σε συνέδρια και δημοσιεύοντας μελέτες σε διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα και σε διδακτικές μεθοδολογίες που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία. Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο “Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας” (εκδόσεις Δίαυλος, 2010) και δύο διδακτικά εγχειρίδια για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας TeleCC. Το 2016 εκπόνησε δεύτερη διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Επιχειρηματικότητα (2017) και διδάσκει τα θέματα αυτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Elladiko