Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Bookmark διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα: πως και γιατί αλλάζει το αφήγημα της ιστορίας ανάλογα με τον αφηγητή”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης. Προσκεκλημένη και κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης η πολυβραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων Μαρία Αγγελίδου.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τις σειρές βιβλίων “Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα” και “Μυθολογικά Παραμύθια” και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά.

Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος (εκδ. Παπαδόπουλος), το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα (εκδ. Αερόστατο), ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και το 2014 με το ίδιο βραβείο για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε δρόμος (εκδ. Μεταίχμιο).

Το 2014 το ιστορικό της παραμύθι Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (εκδ. Μεταίχμιο) απέσπασε το Κρατικό Βραβείο 2013 Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.

Ελλαδικό