Μία ωραία και εποικοδομητική εκδήλωση για το ελαιόλαδο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το βράδυ της Τετάρτης, τελευταίας ημέρας του Ιανουαρίου.

Το θέμα της βραδιάς ήταν η γευστική δοκιμή έξτρα παρθένου ελαιολάδου με τοπικά εδέσματα, με παρουσίαση από τους ειδικούς στο είδος Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (Γαστροναύτης) και Κώστα Τσορώνη. Πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “στο Κύμα” με πρωτοβουλία των παραπάνω και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Ανδρέα Ζαγάκου. 

Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η δοκιμή ποικίλων ελαιολάδων, με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα, παρέα με διάφορα τοπικά εδέσματα, ώστε να καταλάβουμε την αξία του μοναδικού αυτού προϊόντος και την ικανότητά του να αναδείξει το κάθε πιάτο!

Αφορμή για την “γευστική” αυτή βραδιά αποτέλεσε η νομική ισχύς της επιβολής του τυποποιημένου ελαιολάδου στα εστιατόρια από φέτος. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε το ελαιόλαδο σαν κρασί, αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές γεύσεις που μπορεί να μας χαρίσει και να εκτιμήσουμε την ποιότητα του μοναδικού αυτού προϊόντος… Πόσο μάλλον εδώ στην Καλαμάτα!

Δείτε και μόνοι σας παρακάτω, στις εικόνες που ακολουθούν:

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.