Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (WTD 2019) την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας προγραμματίζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στο κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για το έτος 2019 στο HOUSE by PHAOS (Σφακτηρίας 18, Καλαμάτα). 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (WTD 2019) το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, η πρότυπη εθελοντική δράση εκπαίδευσης στο χώρο του τουρισμού & επισιτισμού με την εκπαιδευτική εποπτεία & υποστήριξη του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα “Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.  

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό, θεωρήθηκε ευτυχή συγκυρία η πρόσφατη δημοσιοποίηση της έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων(IΝΣΕΤΕ) αναφορικά με την απασχόληση στον τουρισμό και τις επιδράσεις σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ημερίδα θα φιλοξενηθούν ως εισηγητές δύο εξαιρετικά σημαντικοί ανθρώποι του τουρισμού:

Τον  Δρ. Άρη Ίκκο, ISHC – Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ που θα παρουσιάσει και σχολιάσει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας για την απασχόληση και τον κ. Αργύρη Νταουλιάρη, Ιδρυτής της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό, ο οποίος θα παρουσιάσει από την πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην προσφορά κι αναζήτηση εργασίας, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και της συνεχιζόμενης  εκπαίδευσης, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το σύγχρονο στέλεχος του τουρισμού κι επισιτισμού.

Ελλαδικό