Πιανίστας, τραγουδιστής, συνθέτης με ιδιαίτερη αγάπη στη Jazz Latin Soul μουσική σκηνή και… από τη Μεσσηνία. Μάλλον, κατά το ήμισι αφού γεννηθηκε στην Αθήνα και έχει ρίζες και από την Ζάκυνθο. Ο λόγος για τον Διονύση Κωστή, που συμμετείχε στην εκπομπή του “Voice” στον Ant1 και μάλιστα κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο του παιχνιδιού.

Ο Διονύσης ερμήνευσε το “The second you sleep”, το οποίο μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο:

 

Λίγα λόγια για τον Διονύση Κωστή:

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1981 Στην Αθήνα Αττικής. Κατάγεται κατά το ήμισι απο τη Ζάκυνθο και κατά το ήμισι απο τη Μεσσηνία!

Η μουσική μπήκε πολύ νωρίς στη ζωή του, από τα 5 κιόλας χρόνια του! Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε περιφερειακό ωδείο της γειτονιάς του και έπειτα συνέχισε τις κλασσικές σπουδές του, ανώτερα θεωρητικά και χορωδιακή φωνητική στο Ωδείο Αθηνων, δίπλα σε καταξιωμένους διδασκάλους όπως η Ευγενία Συριώτη και η Αλίκη Βατικιώτη.

Αποφοίτησε απο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με Δίπλωμα Πιάνου δίπλα στην Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Σολίστ με ιδιαίτερες περγαμηνές και εμφανίσεις στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

dionisis-kostis-voice-1

Εκτός από τις μουσικές του σπουδές, ο ίδιος είναι απόφοιτος-πτυχιούχος του Τμήματος “Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Της Τέχνης” με ειδίκευση στην Ιστορία της Τέχνης-Μουσειολογία και Πολιτισμική Διαχείριση και των εικαστικών της εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Η μουσική του εμπειρία περιλαμβάνει μια σειρά απο εμφανίσεις και συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως ο Γιάννης Σπανός, η Νάντια Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Πάριος, η Άντζυ Σαμίου, η Σοφία Βόσσου, η Τερέζα κ.τ.λ αλλά και εμφανίσεις σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους, κινούμενος κυρίως σε Jazz Latin Soul Funk ήχους!

Δημιούργησε μαζί με δύο εξαίρετους μουσίκους, τους Δημήτριο Πράπα (τρομπέτα) και Ηλία Παπαγιώτα (Σαξόφωνο) το συγκρότημα Wings Band με το οποίο παρουσιάζουν κατά καιρούς διασκευασμένα κομμάτια σε ύφος Jazz Latin Soul Funk και την συμμετοχή σπουδαίων γυναικείων ερμηνευτριών με τελευταία και πιο σταθερή συνεργάτιδα την Χρυσούλα Κρητικού.

Ο ίδιος ασχολείται και με την σύνθεση-ενορχήστρωση και δημιουργία προσωπικών κομματιών.

Elladiko