Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου θα συμμετάσχουν στη φετινή συζήτηση με θέμα “Democracy & Film”, σε συνεργασία με το “New York Times Athens Democracy Forum”, στην Costa Navarino,  κατά το διάστημα 15 – 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Ένα διεθνές τριήμερο που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε συνέχεια των δύο επιτυχημένων διοργανώσεων των New York Times και της Costa Navarino, τα τριήμερα “Art and Democracy” (2015) και “Architecture and Democracy” (2016).

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις που έχουν ως βασικό θέμα την επίδραση του κινηματογράφου και των δημιουργών στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα και τον κόσμο και τον αντίκτυπο που αυτός έχει στην πολιτική ευαισθητοποίηση και δέσμευση.

Το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθεί με μία συζήτηση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, συντονιστής της οποίας θα είναι ο διακεκριμένος καλλιτέχνης και παραγωγός, Ali Hossaini, με ένα πάνελ με διακεκριμένους κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και ειδικούς του χώρου. Η συζήτηση θα πλαισιωθεί και με μια επιλογή ταινιών που θα έχουν επιμεληθεί οι συμμετέχοντες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ταινίες επηρεάζουν το πολιτικό πλαίσιο της εποχής τους.

Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή αντίστοιχη εκδήλωση για τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τη δημοκρατία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 στην Costa Navarino. 

Ελλαδικό