Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) θα βραβεύσουν στις 4 Ιουνίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την καλύτερη επίδοση στον τομέα της ανακύκλωσης. Το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα να προωθήσει την ανακύκλωση και στόχος είναι η εναλλακτική διαχείριση να φτάσει το 27% μέχρι το 2015.

Μεταξύ των Δήμων με τα καλύτερα ποσοστά στην ανακύκλωση υλικών συσκευασίας συνεχίζει να είναι ο Δήμος Καλαμάτας και θα βραβευτεί γι’ αυτό, στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Δήμος μας πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά, αποδεικνύοντας ότι οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες του αναγνωρίζουν την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον και ακολουθούν μια ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα περιβάλλοντος στάση, δείχνοντας τον αναγκαίο σεβασμό στη φύση.

Όπως αναφέρεται από το Δήμο, με επιστολή του, στο Δήμαρχο Καλαμάτας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης επισημαίνει πως με βάση τα στοιχεία που έχουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, έχουν προκρίνει το Δήμο Καλαμάτας «μεταξύ αυτών που θα βραβευθούν για τις υψηλότερες κατά κεφαλήν επιδόσεις τους στην ανακύκλωση»  και προσκαλεί το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στην εκδήλωση επιβράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του Υυπουργείου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε υπερηφάνεια για την πρωτοπορία του Δήμου Καλαμάτας σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στην ανακύκλωση, που πλησιάζει ή και ξεπερνά το 25%, αγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Για το επίτευγμα αυτό, που ο Δήμος επιδιώκει να διευρύνει, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζομένους στον τομέα της Καθαριότητας και κυρίως τους πολίτες της Καλαμάτας, ιδίως τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Ελλαδικό