Ελλαδικό

Η Καλαμάτα είναι μία πόλη που δημιουργεί, που καινοτομεί, που ονειρεύεται… Οι νέοι της πόλης αναλαμβάνουν, πλέον, δράσεις, αξιοποιούν τις γνώσεις τους και τελικά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους! Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Η “Εφημερίδα των Συντακτών” δημοσίευσε αφιέρωμα στη “Δημιουργική Καλαμάτα”, δίνοντας έμφαση σε κάποιες καινοτόμες και νεανικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα. Δράσεις που “βοηθούν σημαντικές πόλεις να γίνουν περισσότερο ανθεκτικές και να ξεπεράσουν… τον εαυτό τους χάρη στα ταλέντα και τις δεξιότητές τους”.

Ιδιαίτερη μνεία στο αφιέρωμα γίνεται στον καλαματιανό μηχανολόγο μηχανικό Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, κυρίως λόγω της συμμετοχής του σε πολλά επιτυχημένα projects και αξιόλογες δράσεις, όπως το Organery μαζί με τον Γιάννη Μουργή και το “Ματαρόα” μαζί με τους Σουζάνα Κλημεντίδη, Δημήτρη Κωνστάντιο και Αντώνη Παπαδόπουλο.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Στο αφιέρωμα αναλύονται δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και αναδεικνύουν την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Τέτοιες δράσεις είναι ο έξυπνος κάδος κομποστοποίησης (Organery), η αξιοποίηση του τηγανέλαιου για τη μετατροπή του σε βιοντίζελ και το σχέδιο “Ματαρόα”, ένα εργαστήριο επιχειρηματικού πολιτισμού υπό τη σκέπη του οποίου πραγματοποιούνται δράσεις όπως το CoderDojo Kalamata, οι Βιβλιοδρομίες, οι Παραμυθοπαρέες του Σαββάτου και το OpenTourism Kalamata.

Διαβάστε το αφιέρωμα και δείτε αναλυτικά τα παραπάνω στην ιστοσελίδα της “Εφημερίδας των Συντακτών”: www.efsyn.gr

Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.