Το πρώτο CoderDojo για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου για να εμπλουτίσει τις γνώσεις των παιδιών στις νέες τεχνολογίες και για να τα ψυχαγωγήσει. Η συνάντηση θα γίνει, όπως κάθε φορά, στα εκπαιδευτήρια Μπουγά στις 15:00-18:00 μ.μ. Με διάθεση να παίξουν και να περάσουν καλά, οι μικροί…χάκερς θα μάθουν να δημιουργούν ηλεκτρονικά παιχνίδια με νέους τρόπους και κόλπα. Σήμερα, που οι υπολογιστές παίζουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητά μας καλό θα ήταν τα παιδιά να μάθουν από νωρίς να χειρίζονται δημιουργικά και με ασφάλεια το τεχνολογικό αυτό εργαλείο. Και όταν αυτό γίνεται δωρεάν ακόμα καλύτερα!

Τι είναι το CoderDojo και το CoderDojo Kalamata

Το CoderDojo είναι ένα διεθνές κίνημα που απαρτίζεται από μέλη και εθελοντές και στηρίζει μη κερδοσκοπικούς ομίλους προγραμματισμού για νέους και παιδιά. Επιχειρεί την εκμάθηση των κωδίκων προγραμματισμού με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο και φέρνει τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με λογισμικά και την τεχνολογία.

Το CoderDojo Kalamata είναι μια προσπάθεια που γίνεται στην Καλαμάτα για να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά και με ασφάλεια τον υπολογιστή, να φτιάχνουν κώδικες προγραμματισμού, ιστοσελίδες, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Η διοργάνωση του εγχειρήματος γίνεται από το Mataroa και στηρίζεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και τον Σύλλογο Τριών Τέκνων Μεσσηνίας , ενώ χορηγός του διαλείμματος το κατάστημα meli melo.

Και μην ξεχάσετε!

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν!
  • Για να παρακολουθήσετε πρέπει να κάνετε εγγραφή στο http://www.mataroa.org/coderdojo.
  • Να έχετε μαζί σας ένα laptop. Εάν δεν έχετε πρέπει να ενημερώσετε τους διοργανωτές για να σας παράσχουν οι ίδιοι.
  • Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ για το διάλειμμα.
  • Η συμμετοχή των μαθητών πρέπει να γίνεται με τη συνοδεία κάποιου μέλους της οικογένειας.

 

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.