Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο κέντρο της πόλης, παιδιά όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις, άλλωστε, που διοργανώνονται αυτό το διάστημα τόσο από τον Δήμο Καλαμάτας όσο και από φορείς και συλλόγους, είναι πολλές και σε καθημερινή βάση.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε «χριστουγεννιάτικο bazaar». Το bazaar διοργάνωσε η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο «Θάλπος Ι» και θα έχει διάρκεια έως και 21 Δεκεμβρίου 2017.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών στην πλατεία, στα παραμυθόσπιτα, πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικη εορταγορά με δημιουργίες των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, ενώ στα δεντρόσπιτα εορταγορά με δημιουργίες από χειροτέχνες κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αρκετός κόσμος, λοιπόν, βρέθηκε στην πλατεία με τα παιδιά να απολαμβάνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Καλαμάτας και να μπαίνουν στον πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Ι.Ι.Ε.Κ. ΟΡΙΖΩΝ, επίσης, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησαν τη χριστουγεννιάτικη Βραδιά τους, η οποία ήταν γεμάτη μουσική, γεύσεις, άρωμα, παιχνίδι και κατασκευές.

Η βραδιά περιλάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου, καθώς επίσης παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αρώματα και γευστικές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ελλαδικό