Η πολυαναμενόμενη ταινία “Πρίν τα μεσάνυχτα” που γυρίστηκε στην Πελοπόνvησο και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσηνία θα είναι ίσως μία από τις καλύτερες ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Η ταινία αυτή αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λικλέιτερ.

Η πρώτη ταινία ήταν το 1995 με τίτλο “Πρίν το ξημέρωμα”. Οι 25χρονοι τότε πρωταγωνιστές συναντήθηκαν στην Βιέννη και πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ μαζί κουβεντιάζοντας περί αγάπης και έρωτα. Πριν το ξημέρωμα όμως οι δρόμοι τους χώρισαν και 9 χρόνια μετά το 2004 συναντήθηκαν ξανά στο Παρίσι στην ταινία “Πρίν το Ηλιοβασίλεμα”.

Θα χρειαστούν άλλα εννέα χρόνια για να διασταυρωθούν ξανά στο “Πρίν τα μεσάνυχτα” ενώ κάνουν διακοπές μαζί με τις δίδυμες κόρες τους στην Ελλάδα. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στη Γαλλία, ο Jesse είναι πια ένας επιτυχημένος συγγραφέας, αλλά αισθάνεται ότι μετά το διαζύγιο του με την Αμερικανίδα σύζυγο του χάνει επαφή με τον έφηβο γιο του που ζει στην Αμερική. Αντίστοιχα, η Celine προβληματίζεται για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα που μπορεί να αναστατώσει την οικογενειακή ισορροπία. Ο δυο τους θα περάσουν μετά από καιρό μια νύχτα μακριά από την οικογένεια τους.

Η διαδρομή και τα μέρη που θα παρακολουθήσουμε στη ταινία είναι τα εξής: Αρχαία Μεσσήνη, Καρδαμύλη, Πύλος, Πλάτσα αλλά και το πολυτελές ξενοδοχείο του Costa Navarino. Στην παγκόσμια πρεμιέρα που έγινε στο Φεστιβάλ του Sundance, η ταινία εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές και έγιναν πολλαπλές αναφορές στο ελληνικό μαγευτικό τοπίο όπου διαδραματίζεται η ταινία.Η καλύτερη διαφήμιση για διακοπές στον Μεσσηνιακό τόπο καθώς δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί και όχι μόνο που έχουν ξεκινήσει να αναζητούν την ανακάλυψη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

 

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας:

 

Elladiko