Ως μουσικόφιλοι ανακαλύψαμε, τυχαία θα έλεγα, ένα συγκρότημα από μία μικρή πόλη της Γερμανίας με το όνομα… “Kalamata”! Καλά ακούσατε, η εν λόγω μπάντα φέρει το όνομα της πόλης μας και μάλιστα ακούγοντας τα κομμάτια της μείναμε έκπληκτοι με τους ψυχεδελικούς ήχους αυτής της stoner ροκ μπάντας. Ατμοσφαιρικά τραγούδια με τίτλους όπως fucker, die, you, με το τελευταίο να ξεχωρίζει.

Η μπάντα “Kalamata” αποτελείται από τους Peter Jaun (git.), Maik Blümke (bass) και Olly Opitz (dr.).

Πάμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε την μπάντα απο την Γερμανία που φέρει το όνομα της πόλης μας!

Το όνομά σας είναι ίδιο με το όνομα της πόλης μας. Είναι τυχαίο; Ποια η ιστορία πίσω από το όνομα “Kalamata”;

Μοιραζόμαστε το χώρο που κάνουμε πρόβες με κάποιες άλλες μπάντες και κάποιος άφησε κάποτε πάνω στο τραπέζι ένα βάζο με ελιές από την Καλαμάτα. Τότε ψάχναμε, για καιρό, όνομα και μας άρεσε ο ήχος της λέξης “Καλαμάτα”. Το ψάξαμε και μάθαμε ότι είναι μια πόλη της Ελλάδας. Δεν την είχαμε επισκεφθεί αλλά φανταστήκαμε ότι είναι ένα ωραίο μέρος όπου είσαι ευπρόσδεκτος και διασκεδάζεις. Αυτό ακριβώς θέλαμε και για τη μουσική μας. Να δώσουμε στον ακροατή μια καλή αίσθηση και ένα διάλειμμα (μια ανάσα) από το καθημερινό στρες.

banta-apo-ti-germania-me-to-onoma-kalamata-sinentefxi-2

Kατάγεστε από το Χίλντεσχάιμ, μια πόλη της Κάτω Σαξονίας, χωρίς καθόλου θάλασσα. Πώς είναι η ζωή εκεί;

Ναι το Χιλντεσχάιμ είναι μια όμορφη μικρή πόλη. Είναι μια μέτρια Γερμανική πόλη, αλλά με μια ενδιαφέρουσα κουλτούρα και ιστορικά αξιοθέατα που προσελκύουν κάποιους τουρίστες στην πόλη. Πολλοί φοιτητές ζουν εδώ, έτσι όλο και κάτι συμβαίνει, συναυλίες, πάρτι κ.α. Μας αρέσει εδώ και προς το παρών δεν σκοπεύουμε να μεταφερθούμε κάπου αλλού, λόγω των φίλων και οικογενειών μας… αυτό κάνει τη πόλη ξεχωριστή για μας.

Έχετε επισκεφθεί και έχετε παίξει στη χώρα μας. Τι ακούτε για μας αυτή τη στιγμή;

Ακούμε ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες και ειλικρινά ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν καλά! Λαμβάνουμε τόση στήριξη από τους Έλληνες θαυμαστές μας που μας συγκινεί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ακούνε τη μουσική μας, μας γράφουν ωραία μηνύματα, κοινοποιούν, κάνουν likes κ.λ.π

Και οι τρεις μας είμαστε θαυμαστές των 1000mods…ακούμε πολύ τη μουσική τους.

banta-apo-ti-germania-me-to-onoma-kalamata-sinentefxi-3

Η μουσική σας είναι ορχηστρική. Υπάρχει καθόλου σκέψη να προσθέσετε στίχους στο μέλλον;

Ναι το σκεφτόμαστε αυτό. Είναι λυπηρό αλλά κανένας από μας δεν μπορεί πραγματικά να τραγουδήσει. Υποθέτω πως δεν θα ήθελες, πηγαίνοντας σε μια συναυλία, να μας ακούς να τραγουδάμε! Θα ζητούσες πιθανών τα λεφτά σου πίσω χα- χα! Σκεφτήκαμε να προσλάβουμε ένα τραγουδιστή και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούργιες επιρροές αλλά σε μια πόλη σαν το Χιλντεσχάιμ με μια αρκετά μικρή μουσική σκηνή δεν είναι εύκολο να βρεις το κατάλληλο άτομο. Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια φωνή περισσότερο ως ένα τέταρτο μουσικό όργανο… όχι με την κλασσική δομή τραγουδιού. Πιο δυναμικά με εφέ και ίσως φέρει επίσης κάποιες συνθέσεις ή ήχους, κάτι τέτοιο.

Προς το παρών δουλεύουμε το καινούργιο άλμπουμ χωρίς τραγουδιστή αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

banta-apo-ti-germania-me-to-onoma-kalamata-sinentefxi-4

Ποια τα σχέδιά σας;

Πραγματοποιούμε κάποιες παραστάσεις στην Ευρώπη. Είμαστε  χαρούμενοι και ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε συναυλίες και στην Ελλάδα.  Μετά την περιοδεία θα δουλέψουμε κάποια καινούργια κομμάτια για το καινούργιο άλμπουμ που θα ηχογραφήσουμε και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Προσέχετε!

Ακούστε ένα από τα κομμάτια τους παρακάτω:

Δείτε περισσότερα για την μπάντα Kalamata στην ιστοσελίδα www.kalamata.bandcamp.com

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.