13 Αυγούστου 2013: 9 χρόνια μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όλοι θυμόμαστε τις μοναδικές στιγμές των Αγώνων, την φαντασμαγορική τελετή έναρξης, τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, την απίστευτη ατμόσφαιρα και την καλύτερη Ελλάδα από ποτέ!

Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από την τελετή έναρξης των δικών μας Ολυμπιακών Αγώνων. Με αφορμή το γεγονός αυτό παρουσιάζουμε ένα βίντεο στο οποίο προβάλλονται ορισμένες σκηνές από την εντυπωσιακή τελετή έναρξης, με την τεράστια λίμνη στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, τους πύρηνους Ολυμπιακούς κύκλους που σχηματίστηκαν μέσα στο νερό και την ευρηματική ιδέα της άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στο Στάδιο. Επίσης, προβάλλονται στιγμιότυπα από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης, δείχνοντας τις άρτιες εγκαταστάσεις τις οποίες θαύμασε το παγκόσμιο κοινό το καλοκαίρι του 2004.

Τότε, η Ελλάδα φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί πάνω από 10 χιλιάδες αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, προπονητές, συνοδούς, δημοσιογράφους και ακόμη περισσότερους φιλάθλους και τουρίστες. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος είχε διαμορφωθεί ανάλογα, για την υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτών και θεατών που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα δεκάδες αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν εκεί. Στο σκηνικό που φτιάχτηκε, επικρατούσε το νερό και το χώμα, το φως και η μουσική, το λευκό και το πράσινο.

Η ατμόσφαιρα έξω από τα στάδια και τις εγκαταστάσεις ήταν εκπληκτική, μία ατμόσφαιρα που μόνο όσοι βρέθηκαν εκεί μπορούν να καταλάβουν. Στο βίντεο που παρουσιάζεται θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα αυτή, αλλά και τη γενικότερη εικόνα των Αγώνων και της Αθήνας γενικότερα, το μαγικό, το ελληνικό καλοκαίρι του 2004.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004: Βίντεο “Ανάμνηση”Ελλαδικό