Ένα εκτενές αφιέρωμα για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία σε τρεις γλώσσες -ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά – έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας Astra Airlines, μέσα από το περιοδικό Betterfly που εκδίδει. Το περιοδικό είναι μια πολυτελής, πολυσέλιδη έκδοση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, με ιδιαίτερη αισθητική και θεματολογία. Θα κυκλοφορεί για 6 μήνες και είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού στις εσωτερικές και εξωτερικές πτήσεις της εταιρίας.

Από την εταιρία πραγματοποιούνται πτήσεις στις εξής χώρες και πόλεις:
• Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Καλαμάτα, Αθήνα, Σητεία, Σαντορίνη, Μύκονος, Χανιά, Κάρπαθος, Ζάκυνθος, Κως
• Ρωσία: Moscow, St. Petersburg, Volgograd, Yekaterinburg, Kazan, Nizhniy – Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Perm, Samara, Tyumen, Astrakhan, Arkhangelsk, Chelyabinsk, Ufa, Kaliningrad, Briansk, Rostov, Stavropol, Voronezh, Saratov
• Ουκρανία: Kiev, Donetsk, Kharkov, Odessa, Dnepropetrovsk, Lvov, Lunansk
• Λετονία: Riga
• Τσεχία: Prague.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2012,  295.500 επιβάτες μετακινήθηκαν με την Astra Airlines. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό επιβατών, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο 2013, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει το περιοδικό Betterfly και εκτός των άλλων να ενημερωθεί για τις ομορφιές της Μεσσηνίας.

Το αφιέρωμα στη Μεσσηνία μπορεί να ανακαλύψει κανείς στις σελίδες 144 με 146 του περιοδικού. Αρχικά, ο αναγνώστης έχει στη διάθεσή του εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, μια σύνθεση φωτογραφιών του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος, του Κάστρου,  της θάλασσας, αλλά και στιγμιότυπα που παραπέμπουν στον ποδηλατόδρομο, το Φεστιβάλ Χορού και σε δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν στην Καλαμάτα.

Στο περιοδικό γίνεται αναφορά στους παραδοσιακούς οικισμούς και τα ιστορικά μνημεία της μεσσηνιακής γης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «τα περισσότερα αστικά κέντρα της Μεσσηνίας, πέρα της πρωτεύουσας Καλαμάτας, είναι γραφικές κωμοπόλεις, οικισμοί με σπίτια που διατηρούν σχεδόν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής και κτίρια που παραπέμπουν σ’ένα πραγματικά πλούσιο ιστορικό παρελθόν».

Έπειτα, δίνονται λεπτομέρειες για τα πυργόσπιτα της Μάνης, ενώ επισημαίνονται ο Σιδηροδρομικός Σταθμός με τα πλατάνια του στον Άρη, και τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια των Κυλινδρόμυλων Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, το οποίο σύμφωνα με το περιοδικό: «είναι αδιαφιλονίκητα η περιοχή όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, που κουβαλά τις ιστορικές παρακαταθήκες της εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

Τα γραφικά σοκάκια, το Κάστρο, η Μονή Καλογραιών, ο Ναός των Αγίων Αποστόλων και της Υπαπαντής του Σωτήρος, όπως επίσης η Δημοτική Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και η παλιά δημοτική αγορά επί της πλατείας 23ης Μαρτίου, τονίζονται στο αφιέρωμα ως σημεία της πόλης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αφού αποτελούν δείγματα της ιστορικής της διαδρομής.

Ελλαδικό