Ας θυμηθούμε τι είδαμε στα προηγούμενα 6 “Σχολεία Τουρισμού Καλαμάτας”

Με αφορμή το 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο πραγματοποιείται αυτό το διάστημα, 20 Νοεμβρίου – 22 Νοεμβρίου 2017, στην πόλη μας, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, είπαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή μέσα από πληροφορίες και βίντεο σχετικά με τα προηγούμενα 6 “σχολεία” που έχουν λάβει χώρα.

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά από το τελευταίο μέχρι το πρώτο…

6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Πάνω από 750 «μαθητές» βρέθηκαν στο 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 13 – 15 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort». Αυτό το τριήμερο όσοι βρέθηκαν στο Σχολείο Τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν καταρτισμένους ομιλητές με μεγάλη εμπειρία σε διάφορους τομείς που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ξενοδοχειακής διοίκησης, οινολογίας & Bartending, οροφοκομίας, spa management και εργαστήρια για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέα (ιδιοκτήτες).

 s

5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort», από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη, τους συμμετέχοντες να φθάνουν τους 800 περίπου και με πολύ κόσμο να παρακολουθεί ακόμη και… όρθιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Workshops πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η στοχευμένη γνώση και τα μικρά τμήματα στα οποία οι απορίες μπορούν να συζητηθούν και να αναλυθούν περαιτέρω, δύναται να αποτελέσουν το κλειδί για επόμενες αντίστοιχες δράσεις.

4ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Ένα ξενοδοχεία, 15 ομιλητές και 600 περίπου «μαθητές» έκαναν το 4ο στη σειρά Σχολείο Τουρισμού πράξη. Το Elite City Resort στις 4 και 5 Απριλίου του 2016 γέμισε από φοιτητές τουριστικών σχολών, εργαζομένους του τουριστικού κλάδου και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι με κοινό παρονομαστή τον «τουρισμό» παρακολούθησαν τις ποικίλες διαλέξεις και αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις που μόνο καλό κάνουν στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Δύο ξενοδοχεία, τρεις αίθουσες, 52 ομιλητές και 1.000 περίπου «μαθητές» συνέβαλαν στην επιτυχία του 3ου κατά σειρά Σχολείου Τουρισμού. Το Elite City Resort και το Horizon Blu στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου του 2015 γέμισαν από «μαθητές» γεμάτους όρεξη για γνώση και τουριστική… διάθεση.

2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Σχολείου Τουρισμού, δεν θα μπορούσε να μην χτυπήσει ξανά το κουδούνι για το 2ο στη σειρά Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, στις 16 Μαρτίου 2015 με πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου να το στηρίζει.

1ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Υπήρξε το πρώτο βήμα… Το 1ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Πραγματοποιήθηκε 1 – 2 Δεκεμβρίου 2014 στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort. Όπως είναι πλέον γνωστό, πρόκειται για μια ιδέα που προήλθε από το «δίδυμο» των Κωνσταντίνου Ανδριανόπουλου και Ανδρέα Ζαγάκου, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη της υλοποίησής της.

Δείτε επίσης:

Το πρόγραμμα του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Ελλαδικό