Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα μέχρι την ηλικία των 18, όταν και έφυγε με υποτροφία για να σπουδάσει στην Αγγλία και, συγκεκριμένα, στο πανεπιστήμιο Surrey Business Economics with Finance. Έζησε, λοιπόν, στο Λονδίνο επεκτείνοντας τις γνώσεις του σε αυτό που αγαπά, τα οικονομικά είτε με μεταπτυχιακές σπουδές είτε με εργασία. Η αγάπη του, όμως, για την Ελλάδα και η αδυναμία του να… αποβάλει το μεσογειακό ταμπεραμέντο, τον οδήγησαν το 2012 πίσω σε αυτήν.

Μιλάμε για τον Βασίλειο Τσατσάκη, συνιδιοκτήτη (μαζί με τους πολύ καλούς του φίλους, Ηλία Ρεντζεπέρη και Κώστα Τζανετέα) του Great Escape στην Καλαμάτα, κάτι εντελώς διαφορετικό στον τομέα της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας. Ο τρόπος σκέψης του, άλλωστε, είναι δομημένος με τέτοιον τρόπο που προσεγγίζει τα πράγματα διαφορετικά και αγαπά να… επιχειρεί. Επίσης, διατηρεί τα τελευταία 14 χρόνια μαζί με την οικογένειά του ένα μαγαζί στη Στούπα Μεσσηνίας, τη Δωδώνη.

Ας δούμε τι έχει να πει ο ίδιος παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να κάνω ένα μπάνιο, να φτιάξω έναν καφέ, να βάλω μουσική και να οργανώσω την ημέρα μου (λειτουργούν ως ένα όλα αυτά!)

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω με ό, τι έχει να κάνει με τα οικονομικά, τον Ολυμπιακό, το ΝΒΑ, καθώς, επίσης, λατρεύω και τη δουλειά μου, και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανέλιξη του πνεύματος μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η ηρεμία που σου προσφέρει στην καθημερινότητα σου. Αρκεί μια βόλτα σε αυτήν την πόλη για να αναζωογονηθείς πνευματικά και σωματικά.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης μας, η οποία έγκειται στην έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, καθώς πιστεύω πως η πόλη μας έχει όλα τα φόντα ώστε να διαπρέπει σε όλους τους τομείς αλλά και να είναι παράδειγμα για πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Αγαπημένος προορισμός είναι το Λονδίνο. Το νιώθω ως δεύτερη μου πόλη καθώς ουσιαστικά νιώθω πως ανδρώθηκα στην Αγγλία. Είναι ένας προορισμός, ο οποίος πάντα θα αποτελεί πηγή ηρεμίας και έμπνευσης για εμένα.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα μας αλλά και το πως πρέπει να ενεργήσουμε για να βγούμε έξω από αυτό.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους όποτε με χρειαστούν και πολύ καλά κάνουν και το νομίζουν!

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος μου φίλος και αυτό μου δίνει τη δύναμη ή την ψευδαίσθηση (αυτό θα το δείξει το μέλλον) να πιστεύω πως μπορώ να κάνω τα πάντα.

Με κάνει να γελάω το συνεχές και αδιάκοπο πείραγμα μεταξύ των φίλων μου και εμένα, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… Σε έναν άνδρα: Το να είναι φιλόδοξος, να έχει όραμα και να εμπνέει. Σε μια γυναίκα: Να είναι δυναμική, έξυπνη, να έχει τύπο και συναισθηματική νοημοσύνη.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η μετριότητα. Δεν φοβάμαι την πλήρη αποτυχία, διότι δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί ποτέ. Δεν φοβάμαι την επιτυχία, διότι είναι αυτή η κινητήρια δύναμη που καταπολεμά οποιοδήποτε φόβο μου. Είναι αυτή η μετριότητα που με φοβίζει.

Τελευταία φορά έκλαψα δεν θυμάμαι ποια είναι η τελευταία φορά που έκλαψα και ελπίζω να μην κλάψω στο άμεσο μέλλον.

Επιτυχία είναι να έχεις ό, τι θες.

Ευτυχία είναι να θέλεις ό, τι έχεις.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… δεν μου αρέσει να λέω ψέματα και το αποφεύγω. Αλλά όταν το κάνω φροντίζω να είναι για καλό σκοπό.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… την καλύτερη συμβουλή μου την έχει δώσει ο πατέρας μου και είναι να μάθεις να προσπαθείς. Αν ξέρεις να προσπαθείς και να παλεύεις για τα θέλω σου κάθε μέρα στη ζωή σου τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες και φόβος για τίποτα. Μπορείς να προσαρμοστείς σε οποιαδήποτε πρόκληση της ζωής.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Αυτό είναι το μότο μου μια ολόκληρη ζωή. Εκεί που κάποιοι βλέπουν τρελούς, εμείς βλέπουμε μεγαλοφυΐες. Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που στο τέλος το κάνουν. Τάδε έφη Steve Jobs.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τον Αριστομένη Σκούλικα

Ας γνωρίσουμε τον Αντώνη Κουφουδάκη

Ελλαδικό