Βλέπουμε τις φωτογραφίες του καθημερινά, φωτογραφίες που αναδεικνύουν και τονίζουν τις -φυσικές και μη- ομορφιές του τόπου μας. Τον συναντάμε σε γάμους, βαπτίσεις, εκδηλώσεις αλλά και… στον δρόμο να μας φωτογραφίζει σε ανύποπτο χρόνο. Θα τον δούμε συνήθως χαμογελαστό, ευδιάθετο και πρόθυμο να μοιραστεί την καλλιτεχνική του ματιά μαζί μας. Πάντοτε, άλλωστε, τον συνάρπαζε το πώς ένα μικρό αντικείμενο μπορούσε να σταματήσει τον χρόνο για πάντα δημιουργώντας μια ανάμνηση. Οι φωτογραφίες έχουν ξεχωρίσει και στο εξωτερικό, αφού δεν είναι λίγες αυτές που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο λόγος γίνεται για τον φωτογράφο Στέλιο Κρητικάκη, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει το αντικείμενο σπουδών του που είναι ο προγραμματισμός Η/Υ με την τέχνη της φωτογραφίας και μάλιστα αποδεικνύοντας συνεχώς ότι όταν η ματιά συναντά την τεχνική κατάρτιση το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει. Έχοντας κάνει αμέτρητα ταξίδια και αποστολές για περιοδικά, έχει επιλέξει να ζει στην πόλη της Καλαμάτας την οποία λατρεύει και απεικονίζει συχνά και στο site mykalamata.gr στο οποίο είναι ιδιοκτήτης.

Για να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι… ανοίγω τα μάτια μου – αισθάνομαι… οκ και οργανώνω το πρόγραμμα της ημέρας παρέα με τα μηνύματα μου στο FB και στο email μου.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω κυρίως στη συνεχή εξέλιξη στον χώρο της φωτογραφίας. Ενημερώνομαι και επειδή δεν μου αρκεί, πειραματίζομαι, και δεν μένω ποτέ ήσυχος, χωρίς να μου προκαλεί άγχος, πατάω στο σοφό ρητό που λέει «όσο ζεις μαθαίνεις».

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η αύρα της. Το ότι οπουδήποτε και αν ταξιδέψω όταν γυρίσω πίσω αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι μου.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα η νοοτροπία του χωριού, η άρνηση της εξέλιξης, η κουτοπονηριά και η οδική συμπεριφορά. Ορίστε το ‘πα, άμαν πια!

Αγαπημένος προορισμός είναι… μετά από άπειρα ταξίδια φωτογραφικών αποστολών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο προορισμός δεν με απασχολεί. Σίγουρα θα απολαύσω το μέρος και θα βρω εικόνες και στην πιο μικρή στιγμή. Εκεί θα σταθώ.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… πολύ καλή ερώτηση: Η κρίση, η οικονομική και η πολιτική κατάσταση ήταν ανέκαθεν πρόβλημα αυτής της χώρας, Λέγοντας αυτό, με προβληματίζει το που θα καταλήξει. Αλλά λέγοντας και τούτο ανέκαθεν με προβλημάτιζε η ανθρώπινη εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, με εκνευρίζει ο αργός ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας. (Θα το αναλύσω σε κάποιο άρθρο μου στο blog μου εκτεταμένα τι εννοώ). Απίστευτο χάσιμο χρόνου γνωρίζοντας το προσδόκιμο. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τι θα συμβεί μετά από 200 και 300 χρόνια σε τεχνολογικό επίπεδο, άντε ρε technology, speed up γαμώτο, καλαματιανό οδηγό μου θυμίζεις… ουπς!

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι genius.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω  ότι είμαι genuine.

Με κάνουν να γελάω οι φίλοι μου… στην πιο πάνω ερώτηση.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… ναι καλά, σιγά μην αναφέρω μόνο ένα… Για πάμε:

  • Την ευφυΐα
  • Την ευθύτητα
  • Την ειλικρίνεια
  • Την απλότητα
  • Τη παιδεία
  • Τη καλλιέργεια

Χωρίς να περνούν απαρατήρητα

  • Το θράσος
  • Η αγένεια
  • Η πονηριά

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι  να μην δω δυστυχισμένους τους ανθρώπους που αγαπώ.

Τελευταία φορά έκλαψα από συγκίνηση.

Επιτυχία θεωρώ να εμπνέεις. Να είσαι ο εαυτός σου, ευτυχισμένος, έντιμος, δημιουργικός, με αξίες που πιστεύεις και όχι στερεότυπα, να είσαι ελεύθερος, συμπαγής, δυνατός και ευαίσθητος συνάμα. Να νοιώθεις και να ζεις στο 100% μέχρι να τερματίσει το κοντέρ της ζωής αντικρίζοντας τις ρυτίδες του χρόνου επάνω σου χωρίς την παραμικρή φθορά της ψυχής σου.

Ευτυχία θεωρώ ένα παιδικό χαμόγελο.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… Χαχα είμαι τραγικός σε αυτό, προδίδομαι και πανάθεμα με τα ξεχνάω μετά, οπότε δεν…

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… στοχεύεις ψηλά σημαδεύεις ψηλά.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο:  Ακόρεστη έμπνευση!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Κώστα Κορομηλά

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε τον Αντώνη Πανίτσα

Ας γνωρίσουμε τον Νίκο Ηλιόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο

Ελλαδικό