Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί», υποτροφία, σπουδές στη Γαλλία, αποφοιτήσεις με A΄Βραβείο, ενορχηστρώσεις πάνω σε παιδικά τραγούδια, συναυλίες και ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό, διάφορες συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς, είναι κάποια από τα στοιχεία που θα βρούμε διαβάζοντας το βιογραφικό του.

Έχει εμφανιστεί ως πιανίστας σε πολλές εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και μαζί με διάφορες χορωδίες, όπως το γυναικείο φωνητικό σύνολο Μελίφωνο. Έχει εργαστεί ως ενορχηστρωτής στην ορχήστρα νέων του Ωδείου. Σχετικά πρόσφατα, έδωσε ρεσιτάλ πιάνου στο Πνευματικό Κέντρο, στην Καλαμάτα, ενώ έχει δώσει και άλλα ρεσιτάλ σε Αθήνα, Παρίσι, Στουτγάρδη, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις.

Ο λόγος για τον γνωστό σολίστ πιάνου, Λουκά Γεώργα, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από το 2004 και ως συνοδός πιανίστας στη Δημοτική Σχολή Χορού.

Για να τον γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω μέσα από τη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι μία γενναιόδωρη κούπα καφέ. Τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς αυτό!

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω μπροστά σε ένα πιάνο μελετώντας, διδάσκοντας ή κάνοντας πειραματισμούς.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλα και όλους. Στις μεγαλουπόλεις οι άνθρωποι χάνονται εύκολα μεταξύ τους ακριβώς γιατί χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να συναντηθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα παραδόξως το ίδιο που μου αρέσει… ή μάλλον μια απόρροια αυτού, δηλαδή μέσα σε ένα περιορισμένο κοινωνικό περιβάλλον δύσκολα διατηρείς την ιδιωτικότητά σου.

Αγαπημένος προορισμός είναι η Καλαμάτα όταν είμαι στην Αθήνα. Και η Αθήνα, όταν είμαι στην Καλαμάτα…

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η απομόνωση των ανθρώπων που ολοένα και μεγαλώνει λόγω των κοινωνικών δικτύων… Οξύμωρο δεν ακούγεται;

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι η μουσική είναι η ζωή μου.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι έχω ακόμα δρόμο στη μόνιμη προσπάθεια να εξελίσσομαι ως άνθρωπος.

Με κάνει να γελάω το χιούμορ των φίλων μου, αλλά και πολλές φορές η γεμάτη φαντασία λεξιπλασία των παιδιών.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ευγένεια, την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, το χιούμορ και την καλή καρδιά.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η στασιμότητα, η ρουτίνα και η αβεβαιότητα.

Τελευταία φορά έκλαψα όταν έχασα μία αγαπημένη μου φίλη και συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορέσω να την ξαναδώ ποτέ…

Επιτυχία θεωρώ να θέτω και να ολοκληρώνω έναν στόχο.

Ευτυχία θεωρώ να έχεις υγεία κατ’ αρχάς. Να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, να μοιράζεσαι μαζί τους ό,τι σου είναι πολύτιμο.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν όταν… Η αλήθεια είναι ότι τα αποφεύγω, επειδή το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και δεν έχω την ικανότητα να τα συντονίσω με συνέπεια…

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να προχωράω πάντα μπροστά και να προσπαθώ να μεταδίδω αυτό που πιστεύω ως κάτι προφανές.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Πολλή δουλειά και αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μου.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Αντώνη Κουφουδάκη

Ας γνωρίσουμε τον Νικόλα Παλαιολόγο

Ας γνωρίσουμε τη Μαρία Κρασοπούλου

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τη Μιμίκα Τάσση

Ελλαδικό