Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, όμως, μεγάλωσε και ζει το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του. Αν και Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ασχολείται καθημερινά με την πρόγνωση του καιρού, ως ανταποκριτής από την Καλαμάτα του Meteoclub.gr. Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση, άλλωστε, τις μετεωρολογικές του προβλέψεις από το “Kalamata IN” και… όχι μόνο!

Ο λόγος για τον Κώστα Μενούνο, ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Καλαμάτας, την Πολιτική Προστασία και το Αστεροσκοπείο Αθηνών και έχει αναπτύξει με συνεργάτες ένα δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και καμερών στη Μεσσηνία για την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου και τη συλλογή δεδομένων.  Όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει δυο παιδιά και είναι παντρεμένος με μια γυναίκα που τον στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις-τρέλες του. Τον ελεύθερό του χρόνο εκτός από την οικογένεια του τον αφιερώνει στη μετεωρολογία και στη φωτογραφία. Αυτά τα 2 πάνε πακέτο καθώς φωτογραφίζει όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι… φτιάχνω καφέ για να ξυπνήσω. Μετά από 1-2 γουλιές καφεΐνης ανοίγουν τα μάτια.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στη δουλειά μου, οπότε τον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να τον αφιερώσω στην οικογένεια μου και τα 2 μου χόμπι, μετεωρολογία και φωτογραφία.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα ο συνδυασμός Βουνό + Θάλασσα, προσφέρει πανέμορφες εικόνες. Επίσης, η διασκέδαση που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η απίστευτη κίνηση (μποτιλιάρισμα) τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον χειμώνα τις ώρες φροντιστηρίων.

Αγαπημένος προορισμός είναι οι Κυκλάδες.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το αύριο. Είναι όλα τόσο ρευστά και δεν ξέρουμε σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι καλός στις μετεωρολογικές προβλέψεις και προσπαθώ να μην τους διαψεύδω.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι ευγενικός, τίμιος, τελειομανής και καιροτρελαμένος.

Με κάνει να γελάω ο γιος μου, είναι 2 χρονών και ο τρόπος ομιλίας και οι ατάκες του είναι ξεκαρδιστικά.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… δεν έχει σημασία το φύλο, σημασία έχει να είναι ο άλλος ειλικρινής απέναντι σου και χαρούμενος άνθρωπος.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι… δεν νομίζω ότι έχω κάποιο μεγάλο φόβο.

Τελευταία φορά έκλαψα στον Κόκκινο Γάμο. Ρε Μάρτιν, άσε τους Στάρκ στην ησυχία τους !!!

Επιτυχία θεωρώ να είμαι σωστός στις μετεωρολογικές μου προβλέψεις, πολλοί βασίζονται σε αυτές.

Ευτυχία θεωρώ την οικογένεια μου.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν στον εαυτό μου γιατί του έδωσα μια υπόσχεση και δεν την τήρησα.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… Ζήσε το σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Χαλαρά.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Μανώλη Χαλούλο

Ας γνωρίσουμε τον Σωτήρη Δρακόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Ζαγάκο

Ελλαδικό