Έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του από τη Μεσσηνία και οι συνεχείς αναφορές του στην Καλαμάτα και το Πήδημα Μεσσηνίας, που είναι και ο ακριβής τόπος καταγωγής του, επιβεβαιώνουν το πάθος και την αγάπη του για την περιοχή, το οποίο και “κληρονόμησε” από τον πατέρα του. Επαγγελματικά ανήκει στον ενδιαφέροντα χώρο της ναυτιλίας, παράλληλα, όμως, ασχολείται με τις εξαγωγές του τυποποιημένου ελαιολάδου από το 2014.

Ο λόγος για τον Γιώργο Σακκά, ιδρυτή της εταιρείας Pidima Greek extra virgin olive oil, από το ομώνυμο χωριό. Στόχος του είναι η ανάδειξη του τόπου καταγωγής του μέσα από την προώθηση του τοπικού ελαιολάδου. Ήδη, άλλωστε, το ελαιόλαδο, μέσα σε δύο μόλις χρόνια παρουσίας του στην αγορά, ταξιδεύει σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Κίνα. Όπως ο ίδιος μάς λέει, είναι απερίγραπτο το συναίσθημα που νιώθει όταν του στέλνουν φωτογραφίες με την ετικέτα του ελαιολάδου (που αναφέρει το χωριό του και την Καλαμάτα) από χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας.

Για να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… ανοίγω κατευθείαν το ραδιόφωνο, ακούω την αγαπημένη μου μουσική και ξεκινάω δυνατά τη μέρα μου!

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω… πέρα από τις πολύωρες επαγγελματικές ασχολίες μου, προσπαθώ να αφιερώνω πολύ χρόνο και στα χόμπι μου… από rafting στον Λούσιο μέχρι και ατελείωτες ώρες ρακέτας στην παραλία!

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα… οι μεταμεσονύκτιες βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, όπου πάντα καταλήγω στο Baroque για απολαυστικά και ιδιαίτερα coctails!

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα… που δεν με εκνευρίζει τίποτα!!! Πραγματικά πιστεύω πως είναι η ιδανική πόλη για να ζεις.

Αγαπημένος προορισμός είναι… εννοείται ο αγαπημένος μου προορισμός είναι ο τόπος καταγωγής μου, το Πήδημα Μεσσηνίας… Κατά κοινή ομολογία είναι από τα πιο όμορφα (για να μην πω το ομορφότερο) και γραφικά χωριά, μέσα σε ένα απίστευτο φυσικό πλούτο, με πηγές, ποτάμια, λίμνες και πλούσια βλάστηση! Πραγματικά μέσα στη φύση…

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… η αβεβαιότητα του μέλλοντος στη χώρα μας. Όπως όλους μας, αυτό το πρόβλημα με ταλανίζει τόσο επιχειρηματικά όσο και κοινωνικά – ηθικά. Η κατάσταση είναι πλέον οριακή και ειλικρινά πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανακάμψει αυτή η κατάπτωση.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν …ότι σε οτιδήποτε τους προκύψει μπορούν να στηριχτούν σε μένα… και όχι μόνο στα δύσκολα, αλλά και σε όλα τα καλά!

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω… ότι είμαι πάνω από όλα τυχερός. Κατάγομαι από έναν ευλογημένο τόπο, εργάζομαι σε αυτόν για αυτόν και έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να τον στηρίξω, όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι μου και να τον προβάλω στο εξωτερικό μέσω του ελαιολάδου Pidima Greek extra virgin olive oil. Πέρα από αυτό και το βασικότερο, είμαι τυχερός γιατί έχω την τύχη να περιβάλλομαι από ανθρώπους που αγαπώ, σέβομαι και νοιάζομαι και που είναι δίπλα μου σε ό,τι και αν μου συμβεί.

Με κάνει να γελάω… η αντίδραση όσων ακούνε για πρώτη φορά το όνομα του χωριού μου. Ε, δεν είναι και συνηθισμένο να λες ότι είσαι από το Πήδημα, παρ΄ ότι σε μένα είναι τρομερά οικείο.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… δεν διαχωρίζω τον άντρα από τη γυναίκα. Για μένα όλοι είναι ίσοι. Αυτό πάντως που ξεχωρίζω στους ανθρώπους είναι το στοιχείο της ειλικρίνειας και της ευγένειας. Για μένα αυτά τα δύο είναι ύψιστα χαρακτηριστικά και τα επιζητώ στους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύομαι.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι… ο σεισμός! Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι το μοναδικό πράγμα το οποίο φοβάμαι… όμως, γενικά θεωρώ πως όλα αντιμετωπίζονται!

Τελευταία φορά έκλαψα… στη βάφτισή μου!!! Τουλάχιστον από ό,τι μου λένε, εγώ δεν το θυμάμαι!

Επιτυχία θεωρώ… να κερδίζεις τα στοιχήματα που βάζεις με τον ίδιο σου τον εαυτό και προσωπικά βάζω πολλά και υψηλά.

Ευτυχία θεωρώ…να ξυπνάς στο σπίτι σου. Να έχεις πρωτίστως την υγεία σου, εσύ και οι γύρω σου, για να μπορείς όχι μόνο να βάζεις, αλλά και να κερδίζεις τα στοιχήματα με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… η αλήθεια είναι ότι δεν τη θυμάμαι. Γενικά είμαι αρκετά ειλικρινής και γι΄αυτό μου αρέσει η ειλικρίνεια στου ανθρώπους.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει... έχει έρθει από τον πατέρα μου. Μου δίδαξε να συμπεριφέρομαι στις γυναίκες, όπως θα ήθελα να συμπεριφέρονται οι άντρες στις αδερφές μου. Για μένα αυτό είναι νόμος απαράβατος στη ζωή μου.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: ... Ανήκω σε μένα και στα όνειρά μου!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Ταμπάρη

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τον Δήμο Μπουσούνη

Ελλαδικό