Έχει γεννηθεί στην Αθήνα, ο πατέρας του κατάγεται από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και η μητέρα του από το Πλατύ Μεσσηνίας, παρόλα αυτά, λόγω της καταγωγής της μητέρας του επισκεπτόταν πολύ συχνά την Καλαμάτα… Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι τουλάχιστον. Αγάπησε, λοιπόν, την Καλαμάτα, αγάπησε, βέβαια και… Καλαματιανή.

Από το 2007 μέχρι 2009 έμεινε μόνιμα στην πόλη μας δουλεύοντας ως σερβιτόρος στα καταστήματα Athanasiou. Έπειτα, πέρασε στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών και ξαναμετακόμισε μόνιμα Αθήνα. Εκεί σαν hobby ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία… Όταν το 2013 καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, παρότι μπορούσε να συνεχίσει στο δημόσιο, τα παράτησε και επένδυσε στο μέχρι τότε hobby του! Όλοι τον θεωρούσαν τρελό που παράτησε το σίγουρο δημόσιο για να ασχοληθεί με τα… μελίσσια. Όμως, τελικά τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος… 

Ο λόγος γίνεται για τον Γιάννη Ταμπάρη, ο οποίος το 2014 δημιούργησε την εταιρεία Χρυσόμελο, προϊόντα της οποίας μπορούμε να βρούμε σε διάφορα καταστήματα στη Μεσσηνία. Μέσα σε 2 χρόνια λειτουργίας, άλλωστε, το Χρυσόμελο βρίσκεται σε 12 χώρες του εξωτερικού (Ευρώπη, Ασία, Αμερική) και σε 105 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα με ανοδική πορεία και στόχους να τα διπλασιαστεί αυτό το 2017!

Για να τον γνωρίσουμε μέσα από τη στήλη μας…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να φτιάχνω καφέ και να τσεκάρω τα email μου.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στη δουλειά μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα… λατρεύω τη Ναυαρίνου το Καλοκαίρι, την πλατεία τον Χειμώνα, αλλά περισσότερο απ’ όλα τον καφέ! Οι Καλαματιανοί είναι επιστήμονες στον καφέ!

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η κακοπροαίρετη κριτική και τα εύκολα συμπεράσματα για κάποιον που δεν γνωρίζεις προσωπικά…

Αγαπημένος προορισμός είναι: Καλαμάτα, Χαλκιδική, Καστοριά.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η κρίση, όχι μόνο η οικονομική. Πάντα με προβλημάτιζε η κρίση πολιτισμού. Θεωρώ ότι έχουμε πολιτισμική κρίση από εκεί ξεκινάνε όλα και φυσικά έχουν αντίκτυπο στην οικονομία, νοοτροπία, παιδεία, κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι ξεροκέφαλος και απόλυτος! (δεν είναι πάντα κακό…)

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω… Βασικά, πιστεύω στον εαυτό μου…!

Με κάνουν να γελάω οι κολλητοί μου και η οικογένειά μου.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας: δημιουργικότητα, δυναμικότητα, επιχειρηματικότητα, όραμα…!   

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ο ίδιος ο φόβος. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα.

Τελευταία φορά έκλαψα: Όταν γεννήθηκε ο γιος μου και τον κράτησα πρώτη φορά αγκαλιά μέσα στην αίθουσα τοκετού.

Επιτυχία θεωρώ να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς και να αρέσει στους άλλους αυτό που κάνεις.

Ευτυχία θεωρώ να μπορείς να ζήσεις όπως εσύ θες.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει να έχει και καλή μνήμη κι εγώ δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά…!

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει: “Κάνε μεγάλα όνειρα. Και μην κοιτάζεις ποτέ πίσω σου”.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Think different…

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Τζίμη Μελιγκάκο

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε την Εμμανουέλα Ψαρούλη

Ας γνωρίσουμε τη Νέλλη Καούνη

Ας γνωρίσουμε τα αδέρφια Κομπογιαννίτη

Ελλαδικό