Είναι ηθοποιός και μάλιστα από τους πιο αγαπημένους. Η επιτυχημένη, άλλωστε, πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, το επιβεβαιώνει. Γεννήθηκε στην Αγιάσο Μυτιλήνης, παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη της Καλαμάτας, την οποία δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται.

Ο λόγος γίνεται για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον οποίο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στη σύγχρονη κωμωδία «Για όνομα…», των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, στον ρόλο του Πιερ, τη Δευτέρα 28  Αυγούστου 2017 και ώρα 21:15, στο αμφιθέατρο του κάστρου Καλαμάτας.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας… συστηθεί παρακάτω μέσα από 23 ερωτήσεις ή μάλλον μέσα από 23 φράσεις με τις οποίες μάς επιτρέπει να τον μάθουμε λίγο καλύτερα.

Ας τον γνωρίσουμε, λοιπόν…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πίνω έναν διπλό εσπρέσο και να καπνίζω.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στη δουλειά μου (θέατρο, τηλεόραση) και στο κτήμα μας στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα ο ήλιος, οι θάλασσες, τα βουνά της, τα ποτάμια της. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να κυκλοφορώ με ποδήλατο. Μου αρέσει η μοναδική παράλια της μέσα στην πόλη. Μου αρέσει το γεγονός ότι κάτι εν τέλει μου θυμίζει την πατρίδα μου τη Μυτιλήνη.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η αγένεια μερικών ανθρώπων.

Αγαπημένος προορισμός είναι το euphoriasuites στον Κάμπο, οι Κιτριές και η Λέσβος.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει πως θα βρω λεφτά να πληρώσω αυτά που χρωστώ στην εφορία και που θα πάει αυτή η κατάσταση μ’αυτο τον εφιάλτη που ζούμε σαν χώρα!

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ό, τι θέλουν, αλλά αν είναι φίλοι με αγαπούν για αυτό που είμαι.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Έγινα ηθοποιός γιατί… ποιος ξέρει γιατί… γιατί μου άρεσε πολύ το παιχνίδι.

Αγαπημένοι μου συγγραφείς ο Ντοστογιέφσκι, ο Τσέχωφ, ο Σαίξπηρ και ο Προυστ.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα θέατρο ήταν την δεκαετία του 60 στο «αναγνωστήριο της Αγιάσου», από όπου κατάγομαι και εκεί έδρασε σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης ο παππούς μου που ήταν δάσκαλος στην Αγιάσο. Έλιωσα.

Ηθοποιός σημαίνει “κατανοώ και συμμερίζομαι την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά”.

Με κάνει να γελάω η παρέα με τους φίλους.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας το πόσο straight είναι (δεν εννοώ την ερωτική επιλογή), και πόσο σέβονται τη διαφορετικότητα των άλλων.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η ανημποριά.

Τελευταία φορά έκλαψα στην αγκαλιά της ξαδέρφης μου για την αγαπημένη μου θεία που “έφυγε” πρόσφατα.

Επιτυχία θεωρώ το να κάνει κάποιος αυτό που τραβά η ψυχή του.

Ευτυχία θεωρώ να είσαι χαλαρός, να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ζει την κάθε στιγμή όπως εσύ θες, χωρίς ενοχές και απαγορευτικά.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… θα είναι τώρα, αν σου πω «δεν λέω ποτέ ψέμματα».

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να μην δίνω ΠΟΤΕ συμβουλές.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: πεθύμησα χαρά.

Αν περιέγραφα τη ζωή μου με 5 λέξεις, αυτές θα ήταν «είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος».

«Για όνομα…» Όλα όσα έχω είναι όσα δεν έχω!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά από δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Ελλαδικό