Χειροτονήθηκε πριν 19 χρόνια στο Περιστέρι και από το 2007 βρίσκεται στην Καλαμάτα καθώς διακονεί στην Ι. Μ. Μεσσηνίας, προσφέροντας παράλληλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έλαβε την εγκύκλιο παιδεία στη Νίκαια του Πειραιά και συνέχισε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2013 εισήχθη στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» από το οποίον έλαβε τον τίτλο Master με Βαθμό «Άριστα».

Ο λόγος παραπάνω γίνεται για τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο – κατά κόσμον Απόστολο – Χαμαργιά, ο οποίος  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 από πατέρα Πειραϊκής και μητέρα Μεσσηνιακής καταγωγής. Από το 2007 διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και έχει τοποθετηθεί ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού Έργου.

Ας δούμε όλα όσα έχει ο ίδιος να μας πει μέσα από τη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να δοξάζω το Θεό που επιτρέπει να δω και πάλι  το φως του Ήλιου.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω για αυτούς που έχουν ανάγκη την παρουσία μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα ο συνδυασμός πολλών αντιθέσεων.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής.

Αγαπημένος προορισμός είναι η Κωνσταντινούπολη!!!

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το προσφυγικό.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… μου αρκεί που κάτι πιστεύουν… καλό ή κακό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έχουν γνώμη. Άρα ενδιαφέρονται για μένα!!!

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι μπορώ περισσότερα!

Με κάνει να γελάω ένα καλό ανέκδοτο.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… τον άνδρα από την ειλικρίνεια… τη γυναίκα από την αυτοπεποίθησή της.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η τυχούσα επανάληψη των λαθών μου.

Τελευταία φορά έκλαψα… δεν υπάρχει τελευταία φορά στο δάκρυ…

Επιτυχία θεωρώ τη μη αποτυχία.

Ευτυχία θεωρώ το ότι είμαι αυτό που είμαι.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… ούτε που τη θυμάμαι…

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει να είμαι ο Φίλιππος του Φιλίππου κι όχι αντίγραφο άλλων.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Γεμάτη!!!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Έκτορα Τσατσούλη

Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Ζαγάκο

Ας γνωρίσουμε τον Γιώργο Λαζαρίδη

 

Ελλαδικό