Τον έχουμε δει να δραστηριοποιείται στην πόλη μας συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα και να συνεργάζεται με εξαιρετικούς μουσικούς. Τον έχουμε δει να δίνει ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε διάφορες άλλες πόλεις. Τον έχουμε δει ακόμη και να ερμηνεύει έργα σε πρώτη εκτέλεση που έχουν γραφτεί για τον ίδιο από συνθέτες όπως ο Στάθης Γυφτάκης, ο Κώστας Ηλιάδης και ο Θοδωρής Παναγόπουλος.

Ο λόγος γίνεται για τον καθηγητή κλασσικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνη Κουφουδάκη, ο οποίος παράλληλα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και καλλιτεχνικός σύμβουλος στο διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Το 2006 έλαβε το δίπλωμα του στη κιθάρα με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το 2015 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση της κιθάρας με Άριστα.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να απενεργοποιήσω το ξυπνητήρι αφού έχω χάσει κάθε ελπίδα να σταματήσει μόνο του!

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω διδάσκοντας και μελετώντας κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η θέση της πόλης σε σχέση με τη θάλασσα και τον Ταΰγετο, οι  μικρές αποστάσεις αλλά και η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα που ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ασχολούμαστε με τον διεθνισμό, επιλέγουμε να ασχολούμαστε με τον “δηθενισμό”…

Αγαπημένος προορισμός είναι η Κρήτη που πέραν της ιδιαίτερης ομορφιάς της, είναι και τόπος καταγωγής μου.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το “ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά” σε συνδυασμό με το “η ελπίδα πεθαίνει τελευταία” δεδομένης της «Ειδομένης» κατάστασης.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν σε αυτό που νιώθουν και έτσι παραμένει δυνατή η φιλία μας.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι διανύω μια πολύ δημιουργική περίοδο.

Με κάνει να γελάω το ανεξάντλητο χιούμορ των φίλων μου. Είμαι πολύ τυχερός!

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την ειλικρινή πρόθεση και την αισθητική με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα γύρω τους.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να είμαι στη μέση της θάλασσας και το καράβι να μην πηγαίνει ούτε μπρος ούτε πίσω…

Τελευταία φορά που έκλαψα, δεν σημείωσα ημερομηνία μιας και μου συμβαίνει συχνά. Ιδιαιτέρως όταν μία προσπάθεια ολοκληρώνεται όπως πρέπει.

Επιτυχία θεωρώ τη χαρά του συνεχούς αγώνα για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα που συνοδεύεται από μικρές αποτυχίες.

Ευτυχία θεωρώ την τύχη του να έχεις υγεία και αγάπη αλλά και την ικανότητα του καθενός μέσα στην καθημερινότητα του να μπορεί να χαίρεται τις στιγμές.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν προχθές σε έναν μαθητή μου για να τον πείσω να διαβάσει. Μόνο εξωγήινους δεν πρόσθεσα στη συζήτηση.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει χαρακτηρίζεται ως τέτοια διότι έχει σημασία ποιος τη λέει, που και πότε: Μην εγκαταλείπεις ποτέ…

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Αρμονική !

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Νικόλα Παλαιολόγο

Ας γνωρίσουμε τη Μαρία Κρασοπούλου

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τη Μιμίκα Τάσση

Ελλαδικό