Την “πρωτογνωρίσαμε” πριν 23 χρόνια περίπου, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του συλλόγου «Ξενία» μαζί με τον σύζυγο Γιώργο Μουτσούλα, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Από τότε την έχουμε “δει” να μας μεταφέρει το πάθος της για τον χορό με ποικίλους τρόπους, είτε μέσα από τα μαθήματα είτε μέσω των διαφόρων χορευτικών παραστάσεων είτε με την ενεργό συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις. Ο σύλλογος “Ξενία”, άλλωστε, έχει πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Μάλιστα, είναι ο πρώτος σύλλογος ο οποίος έφερε στην Καλαμάτα τους Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς.

Αναφερόμαστε στην Ξένια Γεωργάρα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς και δασκάλα Ευρωπαϊκών και Latin χορών στην Καλαμάτα, η οποία, επίσης, εργάζεται στον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου Καλαμάτας.  Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό αφού εργάζεται πάνω στο αντικείμενο που σπούδασε και αγαπά, αλλά και γιατί έχει καταφέρει να περάσει αυτήν την αγάπη στα παιδιά της. Η κόρη της είναι φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ και παίρνει ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς και ο γιος της θέλει να γίνει γυμναστής!

Ας τη γνωρίσουμε μέσα από όσα η ίδια μάς λέει παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να ετοιμάζω το πρωινό για μένα και τον γιο μου. Μιας και δεν τρώμε μεσημεριανό μαζί, το πρωινό μαζί στο τραπέζι είναι απαραίτητο.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο να ενημερώνομαι σε θέματα σχετικά με τον χορό.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα οι πολλές επιλογές που υπάρχουν και μπορεί κάποιος να συνδυάσει θάλασσα με βουνό, αν και η θάλασσα από μόνη της είναι αρκετή!!! Οι γρήγορες μετακινήσεις και οι κοντινές αποστάσεις ώστε να υπάρχει δυνατότητα να γίνονται πολλά πράγματα μέσα στη μέρα.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα… ό,τι πιστεύω συμβαίνει σε κάθε “μικρή κοινωνία”, ασχολούνται αρκετοί με τις ζωές των διπλανών τους…

Αγαπημένος προορισμός είναι όλη η Ελλάδα!

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η κατάντια της κοινωνίας μας. Και δεν εννοώ την οικονομική κρίση μόνο, αλλά κυρίως την ηθική κρίση. Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με γεγονότα που προσπαθούν να τα καθιερώσουν στις συνειδήσεις μας ως φυσιολογικά… Με τρομάζει η απήχηση όλων αυτών στα παιδιά μας…

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι φιλική, δοτική αλλά και απότομη και απαιτητική ενίοτε.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι φιλική και ευγνώμων σε όσους μου προσφέρουν έστω και το παραμικρό, αλλά αμείλικτη  με όσους προσπαθούν να μου κάνουν κακό. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να υποκριθώ, η διπλωματία είναι κάτι που δυστυχώς δεν είχα ποτέ…

Με κάνει να γελάω η παρέα με αγαπημένους φίλους.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ευθύτητα και τα ξεκάθαρα λόγια. Με αηδιάζουν οι διπρόσωποι άνθρωποι…

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι μήπως δεν είμαι σωστή απέναντι στα παιδιά μου.

Τελευταία φορά έκλαψα… σχεδόν κάθε μέρα!!! Κλαίω από χαρά, από στενοχώρια, από νεύρα, από συμπόνια… Θεωρώ πολύ λυτρωτικό το κλάμα και δεν με πειράζει καθόλου να με δει κάποιος να κλαίω…

Επιτυχία θεωρώ να νιώθω ήρεμη και ικανοποιημένη με τον εαυτό μου.

Ευτυχία θεωρώ να έχω δίπλα τους ανθρώπους που αγαπάω και να καταφέρνουμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία… Ευτυχία είναι να είμαι “όρθια”!!!

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα δεν θυμάμαι πότε είναι… γι’ αυτό ακριβώς το αποφεύγω! Το ψέμα θέλει καλή μνήμη και εγώ δεν την έχω!!!

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι “να προσέχω τον εαυτό μου”!

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Μακάρι να ήταν μεγαλύτερη η μέρα!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τη Χριστίνα Μασλάρσκα

Ας γνωρίσουμε τον Ιωάννη Παπανικολό

Ας γνωρίσουμε τη Μαρία και τον Θάνο

Ελλαδικό