Ασχολείται με την ποίηση από 12 χρονών, με τις τοπικές εφημερίδες να δημοσιεύουν τότε το πρώτο της ποίημα. Έχει εκδώσει ήδη μία ποιητική συλλογή και αυτήν την περίοδο ετοιμάζει την επόμενη…

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” αυτήν τη φορά “φιλοξενεί” την Παναγιώτα Αντωνακοπούλου, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, τον Απρίλιο του 2016 εξέδωσε την ποιητική συλλογή με τίτλο “Πονέματα ψυχής”. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σύρριζο Είρας και αποφοίτησε από το Λύκειο Διαβολιτσίου.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να καλωσορίζω την καινούρια μέρα που ξεκινά.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω απολαμβάνοντας το μεγάλωμα των δυο μου παιδιών μου και ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου μέσα από την ποίηση και τη ζωγραφική.

Μ’αρέσει στην Καλαμάτα μας, το πάντρεμα του βουνού με την αλμύρα και η επιλογή ανάμεσα σε τόσο ωραία καφέ και καταστήματα.

Με εκνευρίζουν στην Καλαμάτα οι άστοχες λακκούβες στους δρόμους.

Αυτόν τον καιρό με προβληματίζει η ολοκλήρωση της ανέκδοτης συλλογής “Γυναίκα η Κρήτη” βασισμένη σε αληθινές ιστορίες.

Αγαπημένος προορισμός είναι τα ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Οι φίλοι για εμένα πιστεύουν πως είμαι γκρινιάρα και πεισματάρα.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω…  Θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά αυτό που με χαρακτηρίζει είναι ο αυθορμητισμός μου και η επιμονή να στοχεύω με δυναμική στον σκοπό μου.

Με κάνουν να γελάω η ευχάριστη παρέα και οι στιγμές αμηχανίας.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… Αυτό που ξεχωρίζω στους ανθρώπους είναι η ειλικρίνειά τους και η ευθύτητά τους. Διεκδικούν τον σεβασμό μου και δεν με απασχολούν τα οποιαδήποτε κουσούρια τους.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι μια άχρωμη και μίζερη ζωή.

Η τελευταία φορά που έκλαψα ήταν όταν συνειδητοποίησα πως ο σαρωτικός χαρακτήρας μου ίσως πλήγωσε κάποιους ανθρώπους που δεν τους άξιζε κάτι τέτοιο.

Επιτυχία θεωρώ να μπορείς να θέτεις στόχους.

Ευτυχία θεωρώ να πραγματοποιείς έστω τα μισά από αυτά που υποσχέθηκες στον εαυτό σου…

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν όταν είπα πως δεν με ενοχλεί το παχουλό σώμα μου.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να καταφέρνω να στοχεύω στο κέντρο με τα δικά μου βέλη βασισμένη στα δυο μου χέρια.

Θα χαρακτήριζα τη ζωή μου με τη λέξη: Επιλογή.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Ταμπάρη

Ας γνωρίσουμε την Καλλιρρόη Βελέντζα

Ας γνωρίσουμε τον Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο  

Ας γνωρίσουμε τον Σωτήρη Δρακόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Μανώλη Χαλούλο

Ελλαδικό