Την είδαμε να συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό της Καλαμάτας μέσω της θεατρικής παράστασης “Fred Lupo”. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του τμήματος θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, του ΠΜΣ Πολιτισμικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου (Τ.Ε.ΜΕ.Π.), και του MA in Performance Making του Goldsmiths College UOL.

Αυτήν τη φορά η στήλη μας “φιλοξενεί” την Καλλιρρόη Βελέντζα, η οποία ζει στην Καλαμάτα τον τελευταίο χρόνο. Έχει ιδρύσει στην πόλη μας τη θεατρική ομάδα Re-act, ενώ παράλληλα ετοιμάζει έναν νέο πολιτιστικό χώρο στην πόλη, το “Νηπιαγωγείο”, με εστίαση στο θέατρο, ο οποίος θα ανοίξει τις πύλες του την 24η Σεπτεμβρίου 2016 με την παράσταση “Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου –μ’ακούς;-“

Ας γνωρίσουμε την Καλλιρρόη καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πιω νερό, πολύ νερό.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο θέατρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το φαγητό, πολύ όμως.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η υγρασία. Πάντα έχω κατά νου μην πατήσω κανένα ψάρι που κολυμπάει αμέριμνο δίπλα μου στην Αριστομένους.

Αγαπημένος προορισμός είναι το Παρίσι…

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει ο μισογυνισμός που ανιχνεύω στους γύρω μου.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι απόλυτη. Και έχουν δίκιο.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι έχω πάντα δίκιο.

Με κάνει να γελάω το αυθόρμητο χιούμορ.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ευθύτητα και το θάρρος της γνώμης.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να φοβάμαι.

Τελευταία φορά έκλαψα από συγκίνηση ή από τα νεύρα μου για κάτι ασήμαντο, δεν είμαι σίγουρη αλλά μου συμβαίνουν και τα δύο συνέχεια…

Επιτυχία θεωρώ να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Ευτυχία θεωρώ να είσαι πλήρης σε όλους τους τομείς της ζωής σου και να το αναγνωρίζεις.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν πριν χρόνια, με πιάσανε, εκτέθηκα και δεν το ξανακάνω.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να πηγαίνω με τη ροή των πραγμάτων.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο:  Μετάβαση.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τη Χρυσόθεμι Αμανατίδη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τη Μιμίκα Τάσση

Ας γνωρίσουμε τον Μαρτσέλο Λεκόμτ

Ελλαδικό